Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Continuă lucrările în zona Ocnișoara, unde va fi construit un ștrand

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se continuă lucrările de reabilitare la Trans-salina, cum este cunoscut drumul care leagă localitatea Ocnișoara de satele Ciuguzel și Odverem, din comuna Lopadea Nouă. Acestea presupun asfaltarea drumului, amenajarea zidurilor de sprijin din gabioane, a rigolelor, podețelor și șanțurilor, cât și instalarea de parapeți.

Drumul, cu o lungime de aproximativ 8 km, are un potențial turistic important, întrucât, la Ocnișoara, Consiliul Județean Alba și Primăria comunei Lopadea Nouă construiesc un ștrand cu o arhitectură tradițională, având o sursă de inspirație etnografică locală. Astfel, întreaga zonă va fi revigorată, iar cele două sate (Ocnișoara și Odverem), care momentan au împreună sub 50 de locuitori, își vor recăpăta strălucirea de altă dată, Ocnișoara fiind în trecut o comună cu peste 500 de locuitori.

În acest moment este în proces de elaborare studiul de fezabilitate pentru construirea ștrandului, iar, în ceea ce privește alimentarea cu apă în zonă, a fost elaborat deja proiectul tehnic. Totodată, la nivelul comunei Lopadea Nouă se discută reglementările urbanistice locale (PUZ-ul).

Împreună cu președintele Ion Dumitrel și Marian Indreiu – primarul comunei Lopadea Nouă, am efectuat zilele trecute o vizită pe teren, pentru vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor de modernizare a acestui drum.

Ocnișoara este cunoscută pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafața solului. Până la construcția ștrandului, cei interesați se puteau relaxa vara la un mic lac sărat, amenajat în acest loc de către administrația locală.

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mure, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare. Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea