Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă Marcela Dărămuș: Copiii și bunicii lor, abandonați de Guvernul PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce cadou au primit copiii de 1 Iunie?
Gustul amar al nesiguranței privind majorarea alocațiilor și multă aroganță – cadoul guvernanților de 1 iunie. 

Copiii au fost, sunt și vor rămâne cea mai mare valoare pe care o are fiecare țară. Părinții muncesc și se sacrifică pentru ei, iar bătrânețea bunicilor este mai ușoară și plăcută cu nepoții în preajmă. Se vorbește deseori de ”noua generație”, în care ne punem nădejdea, dar nu la fel de mult despre cât de mult face ”vechea generație” pentru ea.

Nimic nu poate umbri bucuria copiilor de ziua lor și am nestrămutată convingere că fiecare părinte va face din această zi una cu totul specială. În același timp, din cauza unui guvern ineficient și incapabil să conducă bine țara, cu toții resimțim gustul amar al nesiguranței privind majorarea alocațiilor, rămase în urma nevoilor firești pe care le are fiecare familie cu unul sau mai mulți copii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Să ne reamintim, însă, ”povestea” majorării alocațiilor. Prima dublare a fost realizată în 1 aprilie 2019, cu o lună mai târziu decât ar fi vrut Guvernul PSD, deoarece ordonanța privind majorarea acestora a fost adoptată în luna februarie, însă pentru a putea plăti sumele era nevoie ca președintele României să fi promulgat din timp legea bugetului de stat. Nu a făcut-o!

La finalul anului 2019, Partidul Social Democrat a votat, în Parlament, o nouă dublare a alocațiilor. Legea a fost promulgată la începutul anului 2020, însă PNL a amânat plata sumelor până la 1 august 2020. O decizie profund nedreaptă pentru milioane de părinți și copii.
În preajma zilei de 1 iunie, Guvernul și Președintele au ajuns în situația în care nu mai pot promite cu fermitate această mărire – ba chiar încep să se dezică de ea – cu toate că a fost instituită și așteptată!
În strânsă legătură cu subiectul alocațiilor este indecizia guvernului privind mărirea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie întrucât dacă legea nu va fi respectată vârstnicilor le va fi tot mai greu să își ajute nepoții, să le dăruiască, spre exemplu, câte un cadou.

Puterea de cumpărare a pensionarilor s-a prăbușit în pandemie. Avem aproape cele mai mici pensii din Europa. De două ori mai mici, decât cehii sau polonezii și infime față de statele occidentale. Pandemia nu poate fi invocată ca scuză de Guvernul Orban. Banii pentru pensii erau puși deoparte, potrivit propriilor declarații. Nu pensionarii trebuie să deconteze incapacitatea Guvernului de a veni cu un plan de relansare economică și nici să acopere sumele uriașe ajunse în buzunarele clientelei liberale.
Legea pensiilor restabilește echitatea socială, va corecta toate inechitățile din sistem, începând de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul. Va asigura un nivel decent de venituri pensionarilor și raport mai bun între pensia și salariul mediu.

Peste 90% din coșul de consum al pensionarilor are trei destinații: alimente, medicamente și plata utilităților. Bunurile de strictă necesitate s-au scumpit și se vor scumpi în continuare. Utilitățile se scumpesc continuu.
Partidul Social Democrat a anunțat că va depune moțiune de cenzură dacă guvernul Orban modifică legea pensiilor și nu majorează punctul de pensie cu 40%, de la 1 septembrie, așa cum prevede legea în vigoare. Același lucru ar trebui să se întâmple și în cazul în care alocațiile nu vor fi dublate, conform promisiunilor făcute!

Cei care iubim cu adevărat copiii, cei care, ne gândim cu inima și mintea la ei, vom celebra miracolul nașterii lor, inocența și puritatea, îi vom îmbrățișa fizic sau virtual și le vom promite că nu vom renunța! Partidul Social Democrat  luptă pentru drepturile lor. Împreună vom fi părinți și dascăli pentru ei, generație după generație. Vă iubim și vom lupta pentru voi!
La mulți ani tuturor copiilor, oriunde vă aflați!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea