Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Marcela Dărămuș: Copiii și bunicii lor, abandonați de Guvernul PNL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce cadou au primit copiii de 1 Iunie?
Gustul amar al nesiguranței privind majorarea alocațiilor și multă aroganță – cadoul guvernanților de 1 iunie. 

Copiii au fost, sunt și vor rămâne cea mai mare valoare pe care o are fiecare țară. Părinții muncesc și se sacrifică pentru ei, iar bătrânețea bunicilor este mai ușoară și plăcută cu nepoții în preajmă. Se vorbește deseori de ”noua generație”, în care ne punem nădejdea, dar nu la fel de mult despre cât de mult face ”vechea generație” pentru ea.

Nimic nu poate umbri bucuria copiilor de ziua lor și am nestrămutată convingere că fiecare părinte va face din această zi una cu totul specială. În același timp, din cauza unui guvern ineficient și incapabil să conducă bine țara, cu toții resimțim gustul amar al nesiguranței privind majorarea alocațiilor, rămase în urma nevoilor firești pe care le are fiecare familie cu unul sau mai mulți copii.

Să ne reamintim, însă, ”povestea” majorării alocațiilor. Prima dublare a fost realizată în 1 aprilie 2019, cu o lună mai târziu decât ar fi vrut Guvernul PSD, deoarece ordonanța privind majorarea acestora a fost adoptată în luna februarie, însă pentru a putea plăti sumele era nevoie ca președintele României să fi promulgat din timp legea bugetului de stat. Nu a făcut-o!

La finalul anului 2019, Partidul Social Democrat a votat, în Parlament, o nouă dublare a alocațiilor. Legea a fost promulgată la începutul anului 2020, însă PNL a amânat plata sumelor până la 1 august 2020. O decizie profund nedreaptă pentru milioane de părinți și copii.
În preajma zilei de 1 iunie, Guvernul și Președintele au ajuns în situația în care nu mai pot promite cu fermitate această mărire – ba chiar încep să se dezică de ea – cu toate că a fost instituită și așteptată!
În strânsă legătură cu subiectul alocațiilor este indecizia guvernului privind mărirea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie întrucât dacă legea nu va fi respectată vârstnicilor le va fi tot mai greu să își ajute nepoții, să le dăruiască, spre exemplu, câte un cadou.

Puterea de cumpărare a pensionarilor s-a prăbușit în pandemie. Avem aproape cele mai mici pensii din Europa. De două ori mai mici, decât cehii sau polonezii și infime față de statele occidentale. Pandemia nu poate fi invocată ca scuză de Guvernul Orban. Banii pentru pensii erau puși deoparte, potrivit propriilor declarații. Nu pensionarii trebuie să deconteze incapacitatea Guvernului de a veni cu un plan de relansare economică și nici să acopere sumele uriașe ajunse în buzunarele clientelei liberale.
Legea pensiilor restabilește echitatea socială, va corecta toate inechitățile din sistem, începând de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul. Va asigura un nivel decent de venituri pensionarilor și raport mai bun între pensia și salariul mediu.

Peste 90% din coșul de consum al pensionarilor are trei destinații: alimente, medicamente și plata utilităților. Bunurile de strictă necesitate s-au scumpit și se vor scumpi în continuare. Utilitățile se scumpesc continuu.
Partidul Social Democrat a anunțat că va depune moțiune de cenzură dacă guvernul Orban modifică legea pensiilor și nu majorează punctul de pensie cu 40%, de la 1 septembrie, așa cum prevede legea în vigoare. Același lucru ar trebui să se întâmple și în cazul în care alocațiile nu vor fi dublate, conform promisiunilor făcute!

Cei care iubim cu adevărat copiii, cei care, ne gândim cu inima și mintea la ei, vom celebra miracolul nașterii lor, inocența și puritatea, îi vom îmbrățișa fizic sau virtual și le vom promite că nu vom renunța! Partidul Social Democrat  luptă pentru drepturile lor. Împreună vom fi părinți și dascăli pentru ei, generație după generație. Vă iubim și vom lupta pentru voi!
La mulți ani tuturor copiilor, oriunde vă aflați!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea