Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Gabriel Pleșa: Școala trebuie să continue și de acasă

Publicat

în

Comunicat de presă Gabriel Pleșa: Școala trebuie să continue și de acasă

Știu foarte bine, dragi prieteni, că situația actuală ne ține cu gândul la ce se întâmplă azi și la ce se va
întâmpla mâine. Știu bine asta, pentru că și eu sunt cu gândul la acest „hic et nunc” în care situația
actuală ne ține parcă blocați.

Mai știu însă că există un viitor și după coronavirs! Iar viitorul sunt copiii noștri. Trebuie, cu orice efort și sacrificiu, să-i ținem acum în siguranță. Însă, totodată, trebuie să facem tot ce ține de noi cu putință pentru a nu le periclita viitorul.

Școala trebuie să continue și acasă. Nu trebuie să lăsăm această năpastă, care va trece, să le afecteze procesul de învățare. Lecțiile online sunt o alternativă, în acest moment, prin care putem să ne ținem copiii conectați la școală, conectați la procesul de învățare. Orice părinte știe că o vacanță prelungită îl scoate pe copil din ritm și că, de fiecare dată când școala e reluată, e nevoie de o perioadă de readaptare. Criza va trece și școlile se vor redeschide. Putem, acum, împreună, să facem în așa fel încât această perioadă de readaptare să fie cât mai scurtă. Știu foarte bine că foarte mulți dintre profesori au ales deja să țină lecții online. Le mulțumesc pentru asta și-i asigur de toată aprecierea mea. Mai știu însă și faptul că există școli și locuri unde nu s-a pus în aplicare această metodă, din varii motive.

Electrica Furnizare Discount

Vă rog, dacă sunteți profesor sau știți cazul unui profesor care ar vrea să țină lecțiile online însă nu poate, din motive tehnice, să îmi spuneți și vom încerca să găsim o soluție pentru a putea ține aceste lecții online.

Sper, de asemenea, și am încredere că Inspectoratul Școlar Județean se va implica în această problemă și va căuta să rezolve orice inconvenient pe care un profesor, care dorește să țină lecții online, îl întâmpină.

De asemenea, am discutat cu colegii din USR și PLUS, cu cei care sunt profesori, și vom încerca să înregistrăm mai multe lecții online din programa școlară, în special la materiile care sunt cerute pentru examenele de final de an.

Chiar dacă bătălia noastră, a comunității, este cu problemele de azi, nu putem să pierdem din vedere
viitorul copiilor noștri. Tot ce facem noi azi trebuie să fie pentru ca ei să aibă un mâine cât mai bun.
Cu drag,
Gabriel Pleșa – candidatul alianței USR – PLUS pentru Primăria Alba Iulia

Publicitate

Politică Administrație

Kelemen Hunor: „Nici eu nu accept şi nu este corect să fie pensia mai mare decât salariul”

Publicat

în

Kelemen Hunor: „Nici eu nu accept şi nu este corect să fie pensia mai mare decât salariul”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine rezolvarea problemei pensiilor speciale de care beneficiază unele categorii profesionale printr-o discuţie cu toate partidele, nu doar a celor aflate la guvernare. El afirmă că acele categorii care au restricţii privind profesia, cum sunt magistraţii, ar trebui să primească un supliment în ceea ce priveşte contributivitatea, însă concomitent cu creşterea vârstei de pensionare, transmite News.ro.

„Eu am o abordare deloc populistă şi o abordare, zic eu, principială. În primul rând, ar trebui să avem o discuţie în zona politică – nu neapărat doar cei care sunt la guvernare, cu toţi factorii politici şi cu instituţiile statului – care sunt acele categorii socio-profesionale unde în perioada serviciului public există interdicţii, există incompatibilităţi şi atunci se poate ajunge la o soluţie, aşa cum se face şi la nivelul Uniunii Europene, se face în multe ţări. Magistraţii, procurorii şi judecătorii au interdicţii? Da, interdicţii brutale. E adevărat că ies la pensie foarte repede. Sunt în serviciul public? Da. Atunci trebuie să stabileşti dacă peste contributivitate mai dau un punct, un punct şi jumătate, două puncte pentru acea perioadă cât sunt în serviciul public, dar acest lucru înseamnă că şi vârsta de pensionare trebuie crescută, fiindcă nu e acceptabil să ieşi la 50 de ani cu o pensie care e mai mare decât salariul”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR.

El a susţinut că trebuie discuţii şi pentru zona militară, a serviciilor sau a politicii, unde există restricţii impuse de cariera profesională.

Electrica Furnizare Discount

„Dacă statul român este în măsură să stabilească care sunt acele categorii socio-profesionale, atunci demagogia, populismul, dispare şi atunci ştii regulile jocului. Nici eu nu accept şi nu este corect să fie pensia mai mare decât salariul. Şi acest lucru se întâmplă cu preponderenţă într-o anumită zonă şi nu se poate. Acest lucru nu este corect, nu este drept faţă de cetăţeni. Dar nici populismele… dom-le, omorâm primarii, omorâm ăştia care nu pot să reproşeze în niciun fel, dar la ceilalţi nu se poate, că nu avem curaj, nu avem viziune”, a adăugat Kelemen.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare