Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Gabriel Pleșa: E nevoie de o reformă fiscală privind taxarea muncii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel Pleșa: E nevoie de o reformă fiscală privind taxarea muncii

În fiecare zi aflăm că economia urmează să fie repornită, cu toate că încă nu există un plan cu măsuri concrete și reforme care să sprijine acest lucru.
Or, nu putem vorbi despre o relansare a economiei fără să regândim complet unele mecanisme și fără o reformă fiscală în ce privește impozitarea muncii, care e necesară acum mai mult ca oricând.

Taxele și contribuțiile pe care salariații le plătesc în România sunt printre cele mai mari din Europa. Peste 35% din venitul brut al unui angajat merge la stat, sub formă de impozite și contribuții. Aceste impozite și taxe au un impact major, în special asupra angajaților cu venituri mai mici.

Putem să vorbim de varianta simplă a reducerii, per total, a taxelor pe muncă, sau putem să vorbim despre o taxare diferențiată, cu trepte de venit, cu nivel de taxare diferit pentru sume ce depășesc o anumită limită de venit, cum se întâmplă în Germania, de exemplu, ori în cele mai multe țări din Europa.

Această reformă fiscală trebuie să aibă loc acum, iar modul și nivelul de taxare a muncii trebuie schimbate.
Impactul reducerii sau chiar eliminării impozitului pe salariu minim ar aduce un beneficiu extrem de mare pentru o mare parte a populației.

O creștere a venitului net, cu câteva sute de lei, pentru o persoană cu salariu brut de 2.200 lei, înseamnă o veritabilă gură de oxigen, în timp ce, să spunem, o taxare mai mare a sumelor ce depășesc un anumit plafon, spre exemplu de 5.000 de lei, nu ar însemna un impact insuportabil pentru acel angajat.

Nu e normal ca presiunea fiscală să fie la fel de mare, procentual, atât asupra unui angajat cu salariu de 2.500 de lei lunar cât și a unuia cu peste 10.000 de lei lunar. Reforma fiscală în domeniul impozitării muncii este un proiect pe care USR l-a propus și îl susține de multă vreme.

Cred cu tărie că acum, când vorbim de repornirea economiei, avem nevoie de astfel de măsuri, care să sprijine atât mediul economic dar mai ales angajații, în speciali cei cu venituri mici și medii.

Persoanele care au nevoie de sprijin ne pot apela la telefon : 0738.679.877.

Gabriel Pleșa, candidatul USR – PLUS pentru Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea