Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Gabriel Medrea: Guvernul a întrat în stare de alertă și campanie electorală

Unirea Ziarul

Publicat

în

Gabriel  Medrea: Guvernul a întrat în stare de alertă și campanie electorală

După luni de zile de pandemie și o stare de urgență caracterizată de o harababură instituțională și lipsa unor măsuri clare, domnul Orban și pleiada de capete luminate ce-l înconjoară în Palatul Victoria au decis să se relaxeze cu puțină vizită prin județul Alba, semn că starea de alertă vine la pachet cu startul campaniei electorale.

Fără să respecte măcar propriile sfaturi privind distanțarea, aglomerările ori deplasările făcute doar atunci când sunt cu adevărat necesare, distinșii guvernanți au pus la cale un nou set de vizite și mici băi de mulțime, acompaniate de dușuri mass-media, într-un județ pe care PNL, prin intermediul vechiului PDL, îl controlează cu același talent cu care baronii PSD controlează județe din sudul țării. Ba chiar cu aceleași pârghii și mod de operare.

Aflăm că domnii Orban Victor, Bode Lucian, Ciucă Nicolae precum și Turcan Raluca vor face un fel de tur de forță al județului, cu vizite la Cugir, la fabrica de armament, la șantierul autostrăzii Sebeș – Turda precum și la unele fabrici din Sebeș. Urmate, desigur, de niște discursuri în fața presei, din care vom afla că s-a depășit planul cincinal, că totul e bine, că situația e sub control și că va curge lapte și miere iar câinii vor umbla din nou cu covrigi în coadă.

E totuși uimitor că în anul 2020 încă se mai organizează vizite ale oficialităților la Autostrada Sebeș – Turda, care trebuia terminată cu ani buni în urmă. Și la fel de uimitoare e obstinația cu care toate oficialitățile care ajung în Alba merg să viziteze acel șantier, devenit parcă un fel de Mecca al infrastructurii rutiere eșuate și neputinței guvernamentale. La începutul pandemiei, în plină stare de criză, domnul Bode Lucian vizita tot șantierul acestei autostrăzi și tot o fabrică germană din Sebeș, parte a grupului Daimler AG. Azi, stimabilii guvernanți, în plin act de relaxare și campanie electorală, vizitează din nou acel șantier și aceeași fabrică. Nu e oare curios cum doar acea fabrică din Sebeș e vizitată? Nu e oare dovada spiritului electoral al acestei vizite? Căci, dacă n-ar fi fost vorba doar de tentativa de a-și atrage din aura pozitivă a companiei germane, a brandului pe care-l reprezintă, poate că domnul Orban, la pachet cu ceilalți miniștri, ar fi trebuit să viziteze și alte companii din Sebeș, precum Kronospan, companie implicată într-o sumedenie de probleme privind poluarea, ori Holzindustrie Schweighofer, probabil cel mai mare exploatator de lemn din România.

E însă clar că ieșirea din starea de urgență și trecerea la starea de alertă a venit, iată, și cu starea de campanie electorală, de altfel singurul proiect pentru care PNL a guvernat până acum.

Gabriel  Medrea, USR Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de joi, 25 iulie 2024, un proiect care vizează suplimentarea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav cu asistent personal, începând cu data de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea