Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, liderul deputaților PNL: IMM Invest, un succes la nivelul județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până la început de august, 221 de întreprinderi mici și mijlocii și microîntreprinderi din județul Alba au fost aprobate pentru finantare prin programul liberal IMM Invest, derulat de Ministerul de Finanțe.

Solicitanții care au depus cereri de finanțare totalizează circa 15000 de angajați, a căror activitate a fost afectată de pandemia de COVID 19.

Valoarea totala a sumelor acordate pana in prezent inseamna aproximativ 102 milioane lei, in timp ce valoarea totala a garanțiilor este de aproape 90 de milioane de lei. Este important de semnalat faptul ca suma solicitata pentru investiții reprezintă dublul solicitărilor pentru capitalul de lucru, semn ca antreprenorii din Alba vor dezvolta noi investiții, chiar pe timp de pandemie.

Asta înseamnă noi locuri de munca și implicit încasări mai mari din impozitul pe venit la bugetele locale. Alba este unul dintre județele cu cele mai mari diferențe între sumele solicitate pentru investiții noi și capital de lucru. Iar aici vorbim de dosare finanțate după ce au trecut prin filtrele băncii și ale fondului pana la inceput de august, in fiecare zi fiind emise noi acorduri.

Cele mai multe dosare finanțate sunt in domeniul transporturilor de mărfuri, construcții de clădiri, restaurante și hoteluri, in general industria HoReCa.

Așadar, in paralel cu gestionarea foarte buna a situației epidemiologice, in perioada pandemiei județul Alba a știut sa joace și cartea investițiilor derulate de guvernul liberal, cele mai mari din ultimii 15 ani!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea