Comunicat de presă Florin Roman, liderul deputaților PNL: Am interzis prin lege ca societățile cu capital ascuns să mai participe la licitații publice

Paul Voicu - Primar 2020

Parlamentul României a adoptat legea Roman, prin care punem capăt afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se îmbogăți din bani publici.

Practic, Liviu Dragnea, în calitate de Președinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase către SC Tel Drum, al cărui acționar ascuns era direct sau prin intermediari.

ELIT

Legea care merge la promulgare interzice atribuirea de contracte din bani publici către societăți comerciale cu acționariat ascuns. Astfel, dacă societatea refuză declararea acționarilor este eliminat obligatoriu din procedura de atribuire. Motivul este unul simplu: necunoașterea acționariatului nu poate determina din timp un prezumtiv conflict de interese între ordonatorul de credite și beneficiar.

PNL a luptat mai bine de doi ani în parlament pentru a impune supremația legii, a transparenței în licitațiile publice, iar după promulgare, un eventual caz Tel Drum nu mai poate fi un tun dat din bani publici.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...