Rămâi conectat

Curier Județean

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu sprijină unitățile medicale din județul Alba și oferă soluții din fonduri europene pentru dezvoltarea serviciilor medicale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu propune soluții concrete pentru dezvoltarea sistemului medical județean, arătând ce fonduri europene pot fi accesate pentru dezvoltarea serviciilor medicale.

Victor Negrescu a susținut încă de anul trecut, prin Pactul pentru Alba, nevoia de a crește bugetul dedicat sănătății la nivel județean și, împreună cu consilierii județeni ai PSD, a reușit să obțină finanțare pentru începerea lucrărilor de construcție a primului compartiment de radioterapie din Alba Iulia. Eurodeputatul de Alba propune continuarea lucrărilor cu banii alocați pentru România în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în contextul în care proiectul este finanțabil prin fonduri europene. Aceste servicii medicale sunt extrem de necesare pentru pacienții oncologici din județul Alba. De asemenea, eurodeputatul de Alba propune îmbunătățirea infrastructurii medicale, la toate cele nouă spitale publice din județ, prin intermediul fondurilor alocate prin PNRR, programului EU4Health și programului operațional sănătate pentru ca județul Alba să devină un centru care să ofere servicii medicale de calitate pentru cetățeni.

Implicarea lui Victor Negrescu, pentru sprijinirea unităților medicale, se realizează și în plan social, nu doar instituțional. De Ziua Mondială a Sănătății, Victor Negrescu a decis să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Maria Beatrice din Alba care, în cei 9 ani de activitate, a susținut tratamente de recuperare neuromotorie pentru peste 3000 de copii. Asociația Maria Beatrice construiește în prezent primul centru pediatric din România pentru copiii cu paralizie cerebrală infantilă, afecțiuni neuromotorii și traumă.

Recent, Victor Negrescu a propus crearea unei unități medicale de urgență la nivel european care să ofere asistență statelor membre aflate în dificultate. Propunerea sa a fost de altfel preluată de instituțiile europene. În contextul pandemiei s-a luptat pentru accesul la tratament a pacienților non-COVID, a sprijinit cu donații unitățile medicale, în mod deosebit din județul Alba, și a interpelat autoritățile locale, naționale și europene, privind multe subiecte de interes medical.

Dar demersurile sale pentru sprijinirea domeniului sănătății sunt mai vechi și au continuitate. În 2015, a propus crearea unei Garanții Europene pentru Sănătate și mecanisme pentru accesul la servicii de sănătate de calitate peste tot în Europa și astăzi avem un nou program european dedicat sănătății – EU4Health, de care pot beneficia și unitățile sanitare din județul nostru. În 2014 a creat primul proiect pilot în valoare de 1 milion de euro pentru sprijinirea accesului la sănătate de calitate în mediu rural, iar, ulterior, programele dedicate mediului rural au început să includă finanțări pentru dezvoltarea serviciilor medicale în zonele rurale.

Pentru a sprijini accesarea fondurilor europene, eurodeputatul român organizează sâmbătă, 17 aprilie, în județul Alba, o conferință de informare despre fonduri europene, cu experți și specialiști din domeniu. Sesiunea de informare urmează a fi difuzată pe pagina sa de facebook și prin diferite platforme media.

Victor Negrescu transmite mulțumiri tuturor celor care lucrează în domeniul medical, pentru implicarea și eforturile lor în contextul pandemiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea