Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: Europa trebuie să-și reevalueze deciziile după un standard de toți pentru unul și unul pentru toți, cu România și Bulgaria în Schengen

Ziarul Unirea

Publicat

în

M-am bucurat, în rând cu colegii mei, pentru rezultatul votului din Parlamentul European pe rezoluția acceptării României în spațiul Schengen. Situația voturilor se vede din imagine atașată acestei postări, un număr absolut convingător și care n u lasă loc de interpretări în privința singurului destin pe care le pot avea România și Bulgaria. Evident, mult entuziasm, multe discuții înălțătoare, o mare victorie de etapă a parlamentului care, însă, s-ar putea transforma într-o mare dezamăgire a românilor dacă nu este susținută de fermitatea diplomației credibilității și încrederii pe care încă o datorăm Europei, prin punctele cheie Comisia și Consiliul European.

Cei care citiți aceste rânduri trebuie să înțelegeți că acest moment din Parlamentul European este o pledoarie plină de ecou și unitate, care nu va genera, neapărat, ceea ce-și dorește România la nivelul celor două instituții decisive, pomenite anterior. S-a mai întâmplat așa ceva și în 2018. Aș fi ipocrit sau lipsit de atitudine să nu spun că am fost deranjat de faptul că anumiți colegi de-ai mei din grupul EPP, cum sunt cei francezi, de exemplu, s-au abținut la votul rezoluției privind intrarea României în spațiul Schengen. Dar nici nu cred că e aspectul cel mai important, atât timp cât majoritatea francezilor, chiar socialiști, au fost pentru.

Personal, cred că România își are locul în acest spațiu și că întrunește condițiile pentru a fi acolo. Nu poți ține o țară într-un „prizonierat” nesfârșit și să o țintuiești doar în statutul de grănicer al Europei. Doar pentru că anumite interese economice sau posibile minusuri ale candidatului, de altă natură, ar fi convenabil justificabile pentru alte țări. Când ai cea mai mare graniță cu o țară față cu care am fost solidari din prima clipa a suferinței barbariei ruse, când ești la mică distanță de cea mai sângeroasă, distrugătoare și condamnabilă agresiune de după al doilea război mondial, Europa nu trebuie să întărească granițele sale în Ungaria și să țină România și Bulgaria în afara Schengen.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rămânerea țării noastre în afara Schengen este, în opinia mea, un act de inechitate și de dublă măsură. Iar Europa trebuie să-și reevalueze deciziile după un standard de toți pentru unul și unul pentru toți, nu după un model în care unele țări membre au statut de gazde, iar altele de musafiri. Pentru că doar unitatea și solidaritatea ne pot trece peste toate crizele recente, cu toate provocările pe care acestea ni le-au pus în față, de la securitate la circulația mărfurilor, transport și pretinsa flexibilitate a europenilor care s-au născut într-o țară și lucrează în alta.

Cum la fel de bine cred că ne datorăm nouă o sinceritate dureroasă. Care să ne amintească de minusurile pe care mulți le văd, le știu, de faptul că dacă spunem că avem granițe și capacități de control nu putem ascunde corupția din vămi și ministere, că ne-am transformat în arhitecți ai moralei când, de fapt, mulți sunt amenințați de deconspirarea lipsei de onoare academică, că morile de vânt ale olandezilor, în care suflăm de atâția ani, sunt învârtite de multele noastre neputințe. N-ajunge doar să nu ții capul în piept, ci trebuie să ai suficiente motive să fii cu capul sus. Pentru că ideea de a te armoniza cu Europa înseamnă de a pune la bătaie cam tot ce găsește un locuitor al unei țări Schengen în propria ogradă. Autostrăzi, școli. spitale, căi ferate, parcări securizate ș.a.m.d.

Da, Europa trebuie să fie completă, cu România și Bulgaria în spațiul Schengen. Da, olandezi sau francezii trebuie să înțeleagă că banii pe care i-ar lua din piața comună, cu noi în ea la nivel total, ar fi mai mulți decât contribuția lor la bugetul U.E. Dar, încă, România nu poate saluta o victorie cu surle și trâmbițe și nici nu poate să se plângă exclusiv de șutul în dos al sabotului olandez atât timp cât politica românească înseamnă, de prea mult timp, doar sloganuri găunoase și tot mai multă sărăcie în vieți și case.

Mircea Hava – europarlamentar PNL, Membru EPP


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj de ziua românilor. Deputat PNL: UDMR nu are ce să mai caute la guvernare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj de ziua românilor. Deputat PNL: UDMR nu are ce să mai caute la guvernare

Deputatul PNL Adrian Cozma scrie vineri pe Facebook că ”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, el acuzându-i pe liderii UDMR că nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, nici măcar unul de minimă decenţă.

”Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, mai spune parlamentarul liberal, scrie News.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

”UDMR nu are ce să mai caute la guvernare. Liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională. Nici măcar unul de minimă decenţă, un simplu la mulţi ani. Nici pe pagina UDMR nu există vreun mesaj şi cred că acest lucru îi descalifică. Cum poţi pretinde că reprezinţi o ţară dacă îţi arăţi pe faţă dispreţul faţă de ea?”, scrie Adrian Cozma pe Facebook.

El arată că, ”de 15 martie toţi de aici le adresăm maghiarilor mesaje de la mulţi ani, şi o facem din respect”.

”Nu le cerem să se bucure, deşi in această ţară guvernează la nivel central şi local, au primari, preşedinţi de consilii judeţene”, adaugă el.

Cozma precizează că ”UDMR are reprezentare mai mare în raport cu numărul de cetăţeni de etnie maghiară fiind avantajaţi foarte mult de sistemul de vot şi cu toate astea nu vedem o conexiune a lor cu statul român, nu vedem respect faţă de însemnele naţionale, dimpotrivă”.

”Cred că trebuie să refacem formula guvernării. UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel”, mai spune Cozma în postare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Mircea Hava: „Un pachet de câteva zeci de amendamente pe care le-am formulat au fost adoptate, azi, prin VOT, în ședința REGI”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Mircea Hava: „Un pachet de câteva zeci de amendamente pe care le-am formulat au fost adoptate, azi, prin VOT, în ședința REGI”

Sunt mai mult decât mulțumit să vă anunț că un pachet de câteva zeci de amendamente pe care le-am formulat în cadrul dosarului privind propunere de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului, cu referire la orientările Uniunii pentru dezvoltarea rețelei transeuropene de transport, pe care le-am considerat îndreptățite și absolut utile României, și nu doar, au fost adoptate, azi, prin VOT, în ședința REGI. Urmează votul în plen.

Pe scurt, aceste amendamente pot fi văzute ca o oportunitate majoră de fonduri și o șansă în plus pentru România de a fi conectată la inima economică a Europei, prin modernizarea sau extinderea mai multor coridoare de transport. Fără doar și poate un plus investițional pentru culoarele esențiale de transport înseamnă un argument crucial de dezvoltare în interesul economiilor europene și al cetățenilor europeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pragmatism și eficiență, cam la asta se rezumă poziția PPE în negocierile pe care le-am condus cu raportorul acestui dosar, dl. Alessandro Panza (ID). Enumăr mai jos câteva din propunerile pe care le-am avut în îmbunătățirea conținutului acestui raport legislativ:

Amendamentele mele susțin printre altele necesitatea:

• Finanțării adecvate a dezvoltării rețelei transeuropene de transport spre țări terțe cu care statele membre ale UE dețin interese economice, strategice de colaborare, precum Moldova, Ucraina etc.;
• Considerarea realizării coridorului navigabil Rin – Main – Dunăre – Marea Neagră și conectarea Mării Nordului cu Marea Neagră și a Portului Constanța cu cel din Rotterdam;
• Amenajării de parcări sigure și suficiente pe coridoarele TEN-T în interesul călătorilor și, transportatorilor;
• Creșterii susținerii pentru investițiile pe TEN-T necesare pentru stațiile de alimentare cu combustibili alternativi;
• Asigurării infrastructurii adecvate de alimentare cu energie în facilitățile situate de-a lungul coridoarelor TEN-T;
• Creșterea finanțării și relansarea unui nou apel de proiecte sub egida Orizont Europa – 100 de orașe inteligente și neutre climatic, ținând cont de interesul major și succesul primei ediții;
• Creșterea finanțării publice pentru asigurarea conectivității de toate tipurile între rețeaua TEN-T și rețelele naționale de transport;
• Creșterea flexibilității procedurilor de achiziții publice, avizare/autorizare, contractare și efectuare plăți în contractele care vizează rețelele transeuropene de transport;
• Obligativitatea e-ticketingului pe toate mijloacele de transport care folosesc toate tipurile de infrastructură TEN-T și între acestea și sistemele naționale/regionale și locale de transport.
• Creșterea rolului administrațiilor locale în planificarea, finanțarea și execuția unor facilități care vizează legăturile locale și regionale cu rețelele TEN-T (ex. nodurile rutiere).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: 2000 de stegulețe tricolore și un gând bun pentru albaiulieni, în prag de Ziua Națională!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Călin Matieș: 2000 de stegulețe tricolore și un gând bun pentru albaiulieni, în prag de Ziua Națională!

Miercuri, 30 noiembrie, voi avea bucuria să împart, împreună cu echipa social-democrată, 2000 de stegulețe tricolore albaiulienilor pe care îi vom întâlni în cale. Acțiunea noastră va începe de la ora 13.00. Vom pleca din Piața Tricolorului din Parcul Unirii spre Bulevardul Transilvaniei.

Acțiunea noastră este una constructivă și o realizăm deoarece ne dorim ca la Alba Iulia, de 1 Decembrie, să fie fluturate cât mai multe stegulețe tricolore. Vom dărui câte un steguleț tricolor tuturor celor pe care îi vom întâlni, dar mai ales copiilor care, așa cum știm, se bucură cel mai mult de fiecare mic dar.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, vom transmite tuturor un gând bun, un mesaj sincer, o urare din inimă! 1 Decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, este ziua în care purtăm în inimă, în gând, pe umeri și în piept, cu strașnică mândrie, ROȘU, GALBEN ȘI ALBASTRU!

Românii de ieri au făcut ROMÂNIA MARE. Este timpul ca romanii de astăzi să facă ROMÂNIA MĂREAȚĂ! La mulți ani, Alba Iulia! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi albaiulieni! La mulți ani, dragi români!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea