Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Domnul Dîrzu coace un „blat”  pufos!

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD Alba Iulia a intrat în abstinență totală. Domnul Dîrzu coace un „blat”  pufos!

Unii ar spune că, în momentul anunțării candidatului pentru primărie, a luat sfârșit perioada indeciziei din PSD Alba Iulia. Eu nu pot spune decât că s-a sfârșit perioada negocierilor dintre PSD și USR, finalizată cu un rezultat așteptat: retragerea fără nicio pretenție la rezultat electoral, o descalificare fără glorie a celui mai mare partid din România, în speranța șanselor mai mari pentru candidatul USR. Cum altfel poți evalua o astfel de strategie, rezultată din interesele negociate ale celor două conduceri, când arunci în cursă un candidat care n-a terminat nici perioada de juniorat politic. Trec peste exagerare jignitoare de a fi numit de partid „reprezentant al mediului de afaceri albaiulian”, în condițiile în care nu l-a desemnat nimeni din această zonă.

Toate astea se întâmplă în timp ce o organizație puternică, a PSD Ilfov, a fost dizolvată pentru lipsă de performanță. Când arunci în derizoriu chiar propria alegere politică, trebuie să te aștepți la rezultate derizorii, în cel mai fericit caz. Asta e „marea carte a primarului”, jucată de PSD în cel mai vizibil act de non combat din ultimele 3 – 4 campanii locale.

 Dacă alegerea vârfului de lance e   făcută pe genunchi, într-o intersecție și între două telefoane, mă întreb care vor fi opțiunile PSD Alba Iulia pentru Consiliul Local. Pentru că, și aici, rezultatul se conturează într-o pierdere politică totală. Iar un Crișan sau un Medrea de acum, vor fi pomeniți și venerați ca veritabili zei pe altarele partidului, în condițiile în care reprezentativitatea și legitimitatea PSD va tinde spre zero absolut. O decizie ce arată nepăsare față de electoratul tradițional al PSD, oameni care, până acum, indiferent unde s-a tras linia după alegeri, au avut măcar o reprezentare în Consiliul Local.

 Este mai puțin important cum s-a ajuns aici. Cel mai probabil,  domnul Dârzu nu s-ar fi implicat în această luptă temându-se de bâlbele cu care ar fi trebuit să explice cum a fost bătut de doi foști viceprimari, un fost și un actual membru PNL. Sensul de ilicit, de „blat” prin care s-au decis împărțelile de după vot, rezultă din mai multe planuri, dar nu asta contează pentru albaiulieni. Pe ei îi interesează ca proiectele de dezvoltare, felul în care va crește orașul, să fie garantate de un Consiliu Local cu majoritate. Sunt absolut convins, în ciuda acestor încercări jalnice de echilibrări de șanse, că realizările concrete, palpabile, sunt cele care te recomandă sau te descalifică. Iar acești oameni nu au făcut nimic pentru Alba Iulia. Tot ce s-a realizat până acum s-a făcut onest, cu un partid ca PNL care a cerut votul doar pe baza faptelor și realizărilor. Iar cei din PSD au fost corigenți întotdeauna la capitolul onoare. Sunt absolut convins că nu vor trece examenul nici în toamnă, dacă nu intră până atunci în stare de dizolvare.

Voicu PAUL, președintele PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea