Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman: Tarifele la apă și canal nu vor crește de la 1 martie – promisiune a conducerii ANRSC

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul Florin Roman: Tarifele la apă și canal nu vor crește de la 1 martie – promisiune a conducerii ANRSC

In cursul zilei de luni am participat, împreuna cu colegii din conducerea SC Apa CTTA, la o întâlnire de lucru cu președintele ANRSC, la invitația Cancelariei primului ministru.

Am solicitat organizarea acestei întâlniri in regim de urgenta, întrucât la 1 martie a.c. urmau sa intre in vigoare noile tarife aprobate de ANRSC, ceea ce însemna o creștere a prețului apei cu peste 8% și a tarifului la canalizare cu peste 40%. Modificările au fost introduse in PNRR de fostul ministru USR, dl Ghinea, cu motivarea necesității de noi investitii in rețelele de apa și canal.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Concluzia întâlnirii de la guvern a fost ca ANRSC va suspenda aplicarea ordinului ce urma sa intre in vigoare de la 1 martie, pentru 2 luni, la solicitarea pe care am avut-o ca deputat de Alba. In acest timp, operatorul trebuie sa revină cu un plan de afaceri revizuit, iar ANRSC s-a angajat ca va stabili noile tarife etapizat, pe o perioada de 3-5 ani, cu avizul MIPE. Am insistat totodata ca in luarea noilor decizii sa fie consultate autoritățile locale iar autonomia locală sa nu mai fie ignorata, cum din păcate s-a întâmplat.

Așa cum se știe, majoritatea consiliilor locale au supus la vot noile tarife și le-au respins. Am preferat sa nu intru in hora declarațiilor politrucilor locali ci sa găsesc cele mai bune soluții practice, pentru oamenii din Alba.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea