Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Daniel Zdrânc: Alba Iulia are nevoie de reformarea sistemului de achiziții publice, prin creșterea transparenței și reducerea risipei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Alba Iulia are nevoie de reformarea sistemului de achiziții publice, prin creșterea transparenței și reducerea risipei, iar acest lucru nu este o himeră, înseamnă de fapt întoarcerea la principii corecte de cheltuire a banului public!

Însă să vedem concret ce se poate face:

– Elaborarea studiilor de fezabilitate și documentație corecte, la valori normale, nepreferențiale și eliminarea favoritismelor sistemului clientelar – licitații trucate și orice alte forme de corupție.

– Comisiile de licitație să aibă în componență specialiști extra-institiționali din domeniul vizat și consultanți de la instituții de specialitate.

– Reducerea numărului de acte adiționale și aplicarea unor măsuri asiguratorii privind execuția judicioasă a prevederilor contractuale.

– Implementarea metodei open-budget( platformă online prietenoasă pentru analiza cheltuielilor și veniturilor din bugetul primăriei). BUGETUL va fi unul public, transparent, deschis astfel încât fiecare cetățean interesat să poată analiza destinația banului public cheltuit.

Viziunea asupra banului public trebuie să fie mereu într-o dezbatere şi analiză pentru că nimeni nu este atotştiutor, deși dacă ne uităm la cum sunt cheltuiți banii orașului cred ca toți ne punem mari semne de întrebare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea