Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierul local ALDE Abrud, Nemeș Dan Ioan, a participat la activitățile dedicate eroului național Avram Iancu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul local ALDE Abrud, Nemeș Dan Ioan, a participat la activitățile dedicate eroului național Avram Iancu

Consilierul local Nemes Dan Ioan din partea formațiunii ALDE in Orașul Abrud, a participat in perioada 9-10 Septembrie la o serie de activitati dedicate eroului național Avram Iancu și comemorarea a 150 de la moartea acestuia.

Activitatea a debutat cu depunere de coroane la mormântul tribunului de la Tebea in data de 09 09 2022, urmat de un concert de cântece patriotice susținut de parintele Doru Gheaja.

A doua zi, pe data de 10 09 2022 ora 12.00 activitatea a continuat la Incesti com. Avram Iancu cu ceremonial de depuneri de coroane, slujba religioasă, lansare de carte,recital al Fanfarei Jud.Alba, recital Veta Biris,Nicolaie Furdui Iancu.

Activitatile au continuat la Câmpeni și Abrud cu depuneri de coroane și recital al Fanfarei, cu melodiile “Trăiască duhul lui Iancu” “Din țara moților noi am venit” La aceste activități au participat numeroase personalități locale și județene din județul Alba, Hunedoara, Arad, Bihor, și de asemenea trebuie menționate și prezenta Tulnicareselor de la moți.

Activitatea a continuat in data 11. 09. 2022 la Tebea cu ceremonial de depuneri de coroane, slujba religioasă, ceremonial militar,cu participarea numeroaselor personalități printre care și primul ministru al României Domnul Nicolae Ciucă.

Așa s-au încheiat cele 3 zile dedicate eroului nostru național Avram Iancu.
Este bine sa ne amintim ca Proiectul de lege ca Avram Iancu sa fie declarat erou național a fost inițiat in Parlament de către domnii Crin Antonescu,Teodor Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea