Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierul local ALDE Abrud, Nemeș Dan Ioan, a participat la activitățile dedicate eroului național Avram Iancu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul local ALDE Abrud, Nemeș Dan Ioan, a participat la activitățile dedicate eroului național Avram Iancu

Consilierul local Nemes Dan Ioan din partea formațiunii ALDE in Orașul Abrud, a participat in perioada 9-10 Septembrie la o serie de activitati dedicate eroului național Avram Iancu și comemorarea a 150 de la moartea acestuia.

Activitatea a debutat cu depunere de coroane la mormântul tribunului de la Tebea in data de 09 09 2022, urmat de un concert de cântece patriotice susținut de parintele Doru Gheaja.

A doua zi, pe data de 10 09 2022 ora 12.00 activitatea a continuat la Incesti com. Avram Iancu cu ceremonial de depuneri de coroane, slujba religioasă, lansare de carte,recital al Fanfarei Jud.Alba, recital Veta Biris,Nicolaie Furdui Iancu.

Activitatile au continuat la Câmpeni și Abrud cu depuneri de coroane și recital al Fanfarei, cu melodiile “Trăiască duhul lui Iancu” “Din țara moților noi am venit” La aceste activități au participat numeroase personalități locale și județene din județul Alba, Hunedoara, Arad, Bihor, și de asemenea trebuie menționate și prezenta Tulnicareselor de la moți.

Activitatea a continuat in data 11. 09. 2022 la Tebea cu ceremonial de depuneri de coroane, slujba religioasă, ceremonial militar,cu participarea numeroaselor personalități printre care și primul ministru al României Domnul Nicolae Ciucă.

Așa s-au încheiat cele 3 zile dedicate eroului nostru național Avram Iancu.
Este bine sa ne amintim ca Proiectul de lege ca Avram Iancu sa fie declarat erou național a fost inițiat in Parlament de către domnii Crin Antonescu,Teodor Atanasiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea