Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă: Consilierii locali ai PSD Sebeș s-au opus propunerii de majorare a tarifelor la apă și canalizare!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali ai PSD Sebeș s-au opus propunerii de majorare a tarifelor la apă și canalizare!

Primarul PNL, Dorin Nistor și consilierii locali ai PNL din Sebeș au demonstrat, încă o dată, că nu le pasă deloc de drepturile și interesele cetățenilor, aprobând un proiect de hotărâre care va duce, în final, la majorarea tarifelor la apă și canalizare. Aleșii locali social-democrați au fost singurii care s-au opus acestor scumpiri întrucât majorarea tarifelor va afecta în primul rând persoanele cu venituri reduse sau familiile numeroase, care vor fi nevoite să suporte o povară financiară suplimentară.

Este important ca cetățenii din Sebeș să fie conștienți de deciziile pe care le iau aleșii locali și să-și exprime nemulțumirea față de acestea. Participarea la ședințele consiliului local și implicarea în comunitate sunt modalități prin care putem face diferența și putea influența deciziile care ne afectează direct.

Consilierii locali ai PNL Sebeș au votat, vineri, 28 iulie, un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special primarului Dorin Nistor, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Sebeș în Adunarea generală a Asociației ”APA ALBA”.

Consilierii locali ai PSD Sebeș s-au opus acestui proiect care va deschide calea către majorarea anuală, procentuală, a tarifelor la apă și canalizare, așa cum sunt ele prevăzute în actul adițional nr. 7/2023, la contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare. (Actul adițional va fi supus spre aprobare la viitoarea ședință a asociației ”APA ALBA”, a cărei președinte este tocmai Dorin Nistor)

Prima scumpire se va produce începând cu 1 septembrie 2023 când prețul unui metru cub de apă va crește de la 5,1 lei, la 5,68 lei. De asemenea, prețul unui metru cub de apă uzată va suferi o creștere semnificativă, trecând de la 5,14 lei, la 6,11 lei, începând cu aceeași dată. Conform planului de tarifare, în fiecare an, până în 2028, tarifele pentru serviciile de apă și canalizare vor crește cu câteva procente.

Toate acestea se întâmplă fără ca locuitorii municipiului Sebeș să beneficieze de creșterea calității serviciilor furnizate. Consilierii locali ai PSD Sebeș solicită realizarea de investiții în sistemele de apă și canalizare din Sebeș pentru a asigura o mai bună calitate a apei de la robinet. Aceste investiții, dacă vor fi realizate, vor aduce beneficii pe termen lung pentru întreaga comunitate, vor preveni pierderile de apă de la rețea și vor îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții noastre.

Este regretabil că primarul Nistor și consilierii locali PNL nu au luat în considerare interesele și drepturile cetățenilor atunci când au aprobat acest proiect de hotărâre. Majorarea tarifelor la apă și canalizare va avea un impact negativ asupra bugetului familiilor din Sebeș. Este necesar ca cetățenii să se implice și să-și facă auzite vocile pentru a opri astfel de decizii care nu țin cont de nevoile și interesele lor.

Consilieri locali PSD Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea