Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: PNL a mai înființat un post de șef, bine plătit, în cadrul Consiliului Județean Alba!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni PSD Alba: PNL a mai înființat un post de șef, bine plătit, în cadrul Consiliului Județean Alba!

În ședința extraordinară de ieri a CJ Alba, cu votul consilierilor județeni ai PNL, la propunerea președintelui Ion Dumitrel, Compartimentul întreținere drumuri județene a devenit Serviciul public județean pentru asigurarea siguranței circulației pe drumurile județene. Angajații compartimentului vor fi preluați în cadrul serviciului. 

Această modificare de structură este mai mult o sinecură decât un demers ce are scopul de îmbunătățire a condițiilor privind circulația pe drumurile publice deoarece diferența esențială între vechiul compartiment și noul serviciu este înființarea unui post de șef, bine plătit. Acesta este motivul pentru care consilierii județeni ai PSD s-au opus proiectului de hotărâre care a trecut, însă, cu votul consilierilor PNL.

În ultimii ani, personalul Consiliului Județean Alba aproape s-a dublat, iar numărul șefilor, cu salarii babane, a crescut deopotrivă. Acest lucru a cauzat creșterea excesivă a fondului de salarii, în detrimentul investițiilor.

În altă ordine de idei, tot în cadrul ședinței de astăzi, Societatea de Drumuri și Poduri Locale Alba, aflată în subordinea CJ Alba, a recunoscut că nu poate atinge, până la finalul anului, indicatorii de performanță pe care și i-a asumat, la început de an, și a solicitat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli.

Societatea DPL a solicitat reducerea veniturilor, cheltuielilor, dar și a profitului, pe care și le-a asumat în 2021. Acest lucru se poate traduce fie printr-un management defectuos, fie printr-o lipsă de interes pentru achizițiile publice de lucrări. PNL a votat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului fără a căuta vreo cauză care a condus la o asemenea neîndeplinire a indicatorilor.

Societatea „Drumuri și Poduri Locale Alba” SA funcţionează ca persoană juridică cu capital integral deţinut de Judeţul Alba şi are ca obiect de activitate principal: construcția, întreținerea, reparare și modernizarea drumurilor și podurilor.

Majoritatea confortabilă pe care o are PNL în CJ Alba este în defavoarea interesului public și performanței. Consilierii PNL votează după bunul plac al lui șefului lor, avansările apropiaților se fac la apelul bocancilor, iar nici o neîndeplinire a atribuțiilor nu este în vreun fel analizată sau sancționată.

Consilierii județeni PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea