Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă, Claudiu RĂCUCI (PNL): Planul de relansare economică se pune în aplicare! Încă 1 miliard de euro ajută întreprinderile românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba Claudiu RĂCUCI spune că întreprinderile din România trebuie să se pregătească să ia de la Guvern peste 4,8 miliarde de lei, bani nerambursabili, pentru a se dezvolta și a elimina efectele negative ale crizei sanitare și economice:

”Guvernul PNL va pune în următoarele zile în dezbatere publică Ordonanța de 1 miliard de euro! Este un alt act normativ, dintr-o lungă serie, care va conține granturi, adică bani pe care firmele nu îi dau înapoi, ci trebuie să-i folosească pentru a se dezvolta și a deveni competitive. Este vorba despre trei programe majore, iar resursele financiare aflate la dispoziția întreprinderilor românești se vor repartiza, după cum urmează: 550 de milioane de euro pentru investiții; 350 milioane de euro pentru capital de lucru în domeniile Horeca, spectacole, transport rutier de persoane; 100 milioane de euro destinate granturilor pentru IMM-urile fără angajați, cu administratori plătiți din dividende. Aceste măsuri de ajutor pe care le pregătește Guvernul PNL pentru firmele românești se adaugă celor deja puse în aplicare prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerul Finanțelor sau Ministerul Economiei, dar și celor implementate de Ministerul Muncii pentru susținerea salariilor și șomajului tehnic pentru angajații din sectorul privat.

Cei care au criticat PNL atunci când a lansat Planul de relansare economică, acum chiar nu mai au ce să mai spună, poate doar să-și înghită minciunile. Planul economic al PNL este pus în aplicare punct cu punct și măsură cu măsură, atât în ceea ce privește susținerea firmelor românești, a locurilor de muncă, dar și capitolul de investiții. Ce dovadă mai clară putem să dăm în legătură cu susținerea investițiilor decât aceea că, în primele 6 luni ale anului 2020, PNL a avut cel mai mare ritm de alocări investiționale din ultimii 10 ani!?

Modul în care PNL reușește să pună în aplicare măsurile economice, proiectele de susținere a locurilor de muncă și proiectele de investiții ne prezintă cea mai clară imagine despre cât de mult a pierdut România cu PSD la guvernare. Dacă românii vor continua să aibă aceeași încredere uriașă în PNL, am convingerea că în următorii 4 ani vom fi cu toții mulțumiți de progresele pe care le va înregistra țara noastră. Cred cu tărie că românii văd cu ochii lor diferența dintre promisiunile mincinoase ale PSD și faptele concrete, tangibile și corecte ale PNL.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea