Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă, Claudiu Răcuci (PNL): Pentru PNL, protejarea fiecărui loc de muncă este extrem de importantă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci consideră că măsurile luate de Guvernul PNL începând cu luna martie au protejat în mod real locurile de muncă afectate de criza sanitară și este de părere că noile facilități adoptate de Guvern vor genera și mai multe locuri de muncă în economia privată:

„Guvernul PNL și-a asumat protejarea fiecărui loc de muncă afectat de criză, prin susținerea financiară a măsurii șomajului tehnic, acoperind 75% din salariul angajaților . În perioada martie – iunie 2020, numărul total de contracte de muncă suspendate ca efect al pandemiei a fost de 1.495.111. Pentru a proteja aceste locuri de muncă Guvernul a făcut plăți de aproximativ 2,5 miliarde de lei, de care au beneficiat angajați și angajatori. În luna aprilie au beneficiat 490.017 de salariați, în luna mai 128.880 de angajatori și 1.175.462 de salariați, iar în cursul lunii iunie, până în data de 09.06.2020, de această măsură au beneficiat 17.573 angajatori și 140.787 salariați.

În condițiile în care din această lună marea majoritate a activităților economice au revenit la normal, Guvernul investește din nou în locurile de muncă, însă, de această dată sub forma susținerii financiare a unei părți din salariu. Astfel, de la 1 iunie Guvernul plătește 41,5 % din salariul de bază și cel mult 41,5 % din câștigul salarial mediu brut pentru angajații întorși la muncă din șomaj tehnic. De asemenea, Guvernul plătește o jumătate din salariu, în cuantum de maximum 2.500 de lei, pentru câteva categorii de persoane aflate în căutare de joburi: tinerii până în 29 de ani, persoanele de peste 50 de ani și cei întorși din străinătate. De aceste măsuri vor beneficia aproximativ 1 milion de persoane, timp de 3 luni, iar efortul bugetar se ridică la 3,73 miliarde de lei.

Îmi doresc ca toți angajatorii din România să acceseze aceste măsuri, astfel încât angajații să se întoarcă la lucru cât mai repede, iar economia să revină la normal în cel mai scurt timp. Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă în circuit economic, iar Guvernul PNL s-a străduit să protejeze fiecare loc de muncă în parte.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea