Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă, Claudiu Răcuci (PNL) – Guvernul PNL ajută sectorul ospitalității, unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci, unul dintre cei mai puternici susținători ai mediului economic privat, consideră bine-venite măsurile suplimentare de sprijin pe care Guvernul Orban le-a luat recent pentru sectorul ospitalității – hoteluri, restaurante, alte unități de cazare din turism – în care muncesc aproape jumătate de milion de angajați:

„Din cauza epidemiei și a restricțiilor absolut necesare, sectorul ospitalității și-a redus activitatea aproape în totalitate. Fără măsurile de sprijin din partea Guvernului Orban, astăzi am fi vorbit despre mii de falimente și sute de mii de oameni fără loc de muncă. Din fericire, Guvernul PNL a reușit să salveze aceste afaceri și locurile de muncă aferente, prin ajutoare substanțiale și prin facilități.
Pentru că repornirea acestui sector nu se poate face peste noapte, Guvernul PNL a adoptat un nou set de măsuri, astfel încât turismul din România să revină cât mai ușor și mai repede la normal. Astfel, noile măsurile de sprijin sunt:

– prelungirea cu 90 de zile a perioadei în care firmele sunt scutite de impozitul specific;
– operatorii economici care desfășoară activități pe plajă și care au în administrare aceste spații sunt scutiți de una dintre cele trei tranșe de plată pe care trebuiau să le achite pentru anul în curs sau de 30% din cuantumul datorat, dacă erau obligați la plata în două tranșe;
– se prelungește cu 3 luni termenul pentru plata impozitului datorat, până la 25 octombrie 2020.

Aceste decizii se adaugă pachetului de măsuri de sprijin deja aplicate în acest sector, care a constat în prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în anul 2019; accesul la credite garantate de stat prin programul IMM Invest; amânarea termenului de plată pentru impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport; amânarea la plata pentru serviciile de utilități, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet precum şi amânarea la plata chiriei pentru sedii; plata șomajului tehnic și sprijin din partea statului pentru plata salariilor după reînceperea activității; posibilitatea suspendării, la cerere, a rambursării creditelor la bănci; bonificații pentru plata la timp a impozitului pe venit.
Relansarea activității în acest sector este esențială atât pentru economia națională, dar și pentru sutele de mii de oameni care muncesc în domeniu.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea