Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă Claudiu Răcuci (PNL): Guvernul a adoptat încă o ordonanță de urgență prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru pregătirea anului școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci salută alocarea sumei de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale sau de unitățile școlare pentru pregătirea anului școlar:

„Guvernul a aprobat ordonanța de urgență prin care se alocă circa 850 milioane de lei prin care Guvernul decontează cheltuieli pentru achiziționarea de tablete pentru elevi. De asemenea, se vor deconta cheltuielile pentru măști și alte echipamente de protecție, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care au nevoie.

Potrivit ultimei ordonanțe de urgență aprobate, se aprobă achiziționarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, în limita a 100.000.000 euro, din care contribuția Uniunii Europene (UE) este de 75.000.000 euro, iar contribuția națională este de 25.000.000 euro.

Totodată, școlile vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, în valoare de 50 milioane euro, precum și containere sanitare mobile, în care se vor investi alte 25 milioane euro. Echipamentele de protecție și containerele sanitare vor fi achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Așadar, Guvernul reușește să asigure toate resursele financiare necesare, astfel încât, de la 14 septembrie, elevii să poată să meargă la școală în cele mai bune condiții, chiar dacă situația este una cu totul excepțională.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea