Comunicat de presă Claudiu Răcuci (PNL): Guvernul a adoptat încă o ordonanță de urgență prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru pregătirea anului școlar

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Deputatul PNL Claudiu Răcuci salută alocarea sumei de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale sau de unitățile școlare pentru pregătirea anului școlar:

„Guvernul a aprobat ordonanța de urgență prin care se alocă circa 850 milioane de lei prin care Guvernul decontează cheltuieli pentru achiziționarea de tablete pentru elevi. De asemenea, se vor deconta cheltuielile pentru măști și alte echipamente de protecție, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care au nevoie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit ultimei ordonanțe de urgență aprobate, se aprobă achiziționarea de echipamente IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, în limita a 100.000.000 euro, din care contribuția Uniunii Europene (UE) este de 75.000.000 euro, iar contribuția națională este de 25.000.000 euro.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Totodată, școlile vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală și dezinfectanți, în valoare de 50 milioane euro, precum și containere sanitare mobile, în care se vor investi alte 25 milioane euro. Echipamentele de protecție și containerele sanitare vor fi achiziționate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Așadar, Guvernul reușește să asigure toate resursele financiare necesare, astfel încât, de la 14 septembrie, elevii să poată să meargă la școală în cele mai bune condiții, chiar dacă situația este una cu totul excepțională.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419