Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Candidatul PSD la Primăria Sebeș s-a înfruptat cu 1,7 miliarde de lei vechi din banii Sebeșului, în perioada anilor 2013-2015! Cum rămâne cu omenia și cu datoria, domnule Radu Cristian?

Ziarul Unirea

Publicat

în

De ceva vreme, cetățenii Sebeșului sunt asaltați de luările de poziție cu atitudine atotștiutoare ale consilierului local din partea PRU și candidatului din partea PSD la primărie, una și aceeași persoană: Radu Cristian.

El luptă pentru apărarea interesului public, la modul demagogic, când de fapt binele public îi este complet străin.

Sloganul electoral ”Stop risipei din banul public” confirmă ipocrizia lupului paznic la oi.

Direct la subiect: firma administrată de Radu Cristian a încasat, în perioada 2013-2015 (când era consilier local), nu mai puțin de 1,7 miliarde de lei vechi (172.163 lei noi) de la echipa de handbal a Sebeșului, finanțată de la bugetul local.

Cu alte cuvinte, domnul consilier vota bugetul și apoi își tăia felii consistente din acesta pe care le încasa pe firma pe care o administra.

Edificator pentru calitățile manageriale ale domnului candidat este faptul că, în ciuda infuziei de fonduri publice, a ”reușit” să ducă rapid la faliment firma pe care o administra. Falimentul este însoțit de lăsarea unor datorii la bugetul de stat, la bugetul local al Municipiului Sebeș și la furnizori în sumă de peste 380 de milioane de lei vechi (38.608 lei noi).

Iată cum, domnul consilier a păgubit bugetul Sebeșului pe care cu ipocrizie pretinde că-l apără în ședințele consiliului local!

Neachitarea datoriilor la bugetul de stat și la bugetul local reprezintă de fapt furt din buzunarele sebeșenilor.
Din punct de vedere legal, este de văzut poziția pe care o va avea Agenția Națională pentru Integritate în această speță, având în vedere prevederile Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Această lege stabilește clar că un consilier local, în cazul nostru Radu Cristian, care este administrator al unei societăți comerciale (SC Cris & Cris Pub SRL), nu poate avea relații contractuale cu o instituție aflată în subordinea ori sub autoritatea consiliului local (Asociația Handbal Club Alba Sebeș).
Mai mult, de la momentul încheierii contractului comercial mandatul acelui consilier local încetează de drept. Cu alte cuvinte, Radu Cristian a încasat, în perioada 2013-2016, ilegal și indemnizația de consilier local plătită din bugetul Sebeșului.

Așadar, cum rămâne cu risipa banilor publici, domnule candidat ?! …
Dar cu omenia și cu datoria pe care o aveți la micile firme din Sebeș?
Vă prezentăm toate dovezile!

Biroul de presă al PNL Sebeș

[nggallery id=7988]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea