Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă, Beniamin Todosiu, președintele USR Alba: Consiliul Județean Alba trebuie să devină o instituție eficientă și total transparentă care să implice cetățenii în luarea deciziilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba trebuie să devină o instituție eficientă și total transparentă care să consulte cetățenii cu privire la deciziile și proiectele importante. Echipa USR – PLUS pentru Consiliul Județean Alba propune astfel Programul „Administrație deschisă și participativă – cetățean informat și implicat” care conține un set de măsuri menite să transparentizeze activitatea administrației județene și să crească încrederea cetățenilor în aceasta.

O prioritatea în cadrul acestui program este implementarea bugetării participative și consultarea societății civile, a organizațiilor non-guvernamentale și a cetățenilor în luarea deciziilor privind dezvoltarea județului. Astfel, modul în care va fi cheltuit un anumit procent din bugetul destinat dezvoltării și proiectelor de infrastructură trebuie decis de cetățeni, prin procesul bugetării participative, aceasta având și rolul stimulării democrației participative și a implicării active a cetățenilor în luarea deciziilor.

Un punct important în programul USR-PLUS pentru Consiliul Județean Alba este transparentizarea activității instituției și informarea continuă a cetățenilor. Aceste măsuri trebuie susținute și de un proiect coerent de digitalizare a serviciilor publice, acesta fiind necesar în contextul generat de actuala pandemie. Informarea, transparentizarea și digitalizarea serviciilor publice reprezintă doar forme de respect față de cetățeanul, care își dorește o interacțiune modernă cu instituțiile care îl reprezintă.

Pentru implementarea acestor măsuri este nevoie însă de oameni bine pregătiți, astfel încât echipa USR – PLUS pentru Consiliul Județean Alba propune programe de perfecționare a funcționarilor instituției pentru a fi capabili să implementeze serviciile digitale. De asemenea, încrederea cetățeanului în administrația județeană este extrem de importantă astfel încât propunem introducerea indicatorilor de performanță în activitatea angajaților, dar și introducerea unui soft de organizare și derulare a concursurilor pentru ocuparea posturilor publice.

De ce este nevoie de USR – PLUS în Consiliul Județean Alba?

●Pentru că reprezentăm cetățeanul și nevoile lui
●Pentru că propunem o echipă de oameni corecți, integri și buni profesioniști
●Pentru că venim cu viziune, coerență și proiecte serioase
●Pentru că vrem să ne asigurăm că banul public va fi cheltuit corect și în interesul comunităților noastre
Programul „Administrație deschisă și participativă – cetățean informat și implicat”, pe care echipa USR – PLUS îl va promova în Consiliul Județean Alba, poate fi completat cu propuneri din partea cetățenilor. Dacă aveți sugestii și propuneri așteptăm să ne scrieți la adresa [email protected].

Oameni ca TINE, schimbă Alba în BINE!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea