Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR oferă șansa PSD-ului să scape de Virgil Popescu, cel mai incompetent ministru din Guvern”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR oferă șansa PSD-ului să scape de Virgil Popescu, cel mai incompetent ministru din Guvern”

Românii ar putea scăpa de cel mai incompetent ministru din Guvernul PNL și PSD, ministrul Energiei, Virgil Popescu, dacă partidele parlamentare se hotărăsc să aibă curajul să susțină moțiunea de cenzură depusă de USR. Prin măsurile aberante pe care le-a luat de când ocupă funcția de ministru ale Energiei, Virgil Popescu a reușit „performanța” de a arunca România într-o criză energetică fără precedent.

Virgil Popescu a ignorat măsurile propuse de USR: scăderea TVA-ului la energie și eliminarea mai multor taxe din factură, vouchere pentru consumatorii vulnerabili și credite fiscale pentru mediul de afaceri. Sunt măsuri aplicate cu succes în alte state ale Uniunii Europene, iar efectele sun vizibile în combaterea efectelor crizei energetice.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

În schimb, ministrul Energiei a venit cu schema plafonării și compensării, măsură adoptată și pentru care Guvernul și-a dat seama apoi că nu are banii necesari. Aveau șansa să o repare, dar au perseverat în prostie cu un nou OUG care pune noi taxe. Rezultatul: mii de firme riscă să dea faliment.

Guvernul incompetenților creează astfel haos prin noua ordonanță pe energie. Premierul Ciucă a ajuns să îi copieze pe Dragnea și Dăncilă dând ordonanțe populiste peste noapte și afectând grav economia României. Mii de companii vor fi afectate, iar numeroase locuri de muncă vor fi pierdute.

Pe scurt, situația stă în felul următor: în aprilie, Guvernul Ciucă a dat un OUG prin care a plafonat pentru un an prețul la energie la 1 leu/KWh pentru firme. După 5 luni, Ciucă și cu incompetenții lui se răzgândesc și decid să scoată plafonarea pentru firme. Impactul pentru companii este DEZASTRUOS pentru că prețul energiei, practic, se triplează. Totul peste noapte, fără o dezbatere serioasă și fără un avertisment pentru mediul de afaceri.

Consecințele vor fi grave: prețurile vor crește pentru că toate companiile vor încerca să își transfere creșterea de costuri la energie în prețul produselor sau serviciilor. Vor urma falimente și concedieri pentru că multe dintre companii nu vor reuși să facă față acestor creșteri bruște de costuri. Cel mai grav lucru este că economia României va intra în picaj, iar investitorii își vor regândi planurile de afaceri din cauza impredictibilității măsurilor guvernamentale.

În timp ce incompetenții zburdă liberi prin Guvernul României, în alte țări europene se aplică măsuri serioase de combatere a crizei energetice. Spania și Germania au REDUS TVA-ul la gaze! Este măsura pe care o cere de multe luni Uniunea Salvați România.

Sărăcie, neliniște și suferință. Asta e tot ce livrează PSD și PNL.

PSD și PNL ar trebui să voteze moțiunea simplă inițiată de USR împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei. Le oferim șansa de a scăpa de cel mai incompetent ministru din Guvern.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, întâlnire constructivă cu peste 200 de fermieri din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, întâlnire constructivă cu peste 200 de fermieri din județul Alba Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, social-democratul Florin Ionuț Barbu, a participat, marți, la o întâlnire constructivă cu peste 200 de fermieri din județul Alba, în cadrul căreia a prezentat programele de finanțare pentru crescătorii de animale. Vizita ministrului a avut ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea