Rămâi conectat

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „Turismul românesc este în moarte clinică. Guvernul nu are o strategie coerentă de promovare a României ca destinație turistică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „Turismul românesc este în moarte clinică. Guvernul nu are o strategie coerentă de promovare a României ca destinație turistică”

Turismul românesc este în moarte clinică. Nu o spun eu, ci o spun statisticile oficiale și toți cei care se chinuie să își țină în viață activitățile din domeniul turistic.

Dacă pandemia nu a ucis în întregime turismul românesc, îl vor ucide cu siguranță reprezentanții statului din țară și din misiunile diplomatice. Aceștia sunt cei care ar trebui să atragă turiștii străini în România, însă își dovedesc cu brio incompetența și lipsa de viziune.

Am văzut cu toții standul mirific realizat de Consulatul României la New York. Câteva foi A4 printate cu imagini pixelate din România, prinse cu cleme pe o perdea neagră. În fața lor, câțiva sinecuriști, plătiți cu salarii de lux, pozează zâmbind și sunt mulțumiți de faptul că au mai punctat o acțiune de ispravă, în activitatea diplomatică a României. Pentru bătaia aceasta de joc au mai și plătit 8.000 de dolari.

Aceasta este imaginea reală a turismului românesc în străinătate. Un adevărat priveghi, la care niște incompetenți se hlizesc în fața coșciugului în care este înmormântat turismul României.

Uniunea Salvați România condamnă ferm modul dezastruos în care România a fost promovată la standul de la Târgul Internațional de Turism, de la New York. De aceea, colegii mei din USR l-au invitat în Parlament pe ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, pentru a da explicații despre așa-zisa promovare a turismului românesc.

Turismul românesc este în moarte clinică. Repet acest lucru citind cu tristețe datele statistice privind numărul turiștilor străini atrași de țara noastră.

Anul trecut, în România, s-au cazat 840.000 de turiști străini în unitățile turistice, arată datele de la INS. În anul 2019, se cazau în unitățile turistice 2,6 milioane de străini. Mulți vor spune că de vină este pandemia, însă analizând și plățile în turism, constatăm un deficit enorm între cât cheltuie turiștii străini în România și cât plătesc românii în străinătate.

Astfel, străinii au cheltuit anul trecut 2,7 miliarde de euro în România, potrivit datelor de la Banca Națională a României. În schimb, românii au cheltuit, în 2021, în străinătate 4,4 miliarde de euro.

De vină este strategia haotică pe care Guvernul o are pentru promovarea turismului din România. Viziunea lipsește cu desăvârșire, iar promovarea o fac specialiștii de genul celor din Consulatul de la New York, niște politruci plantați politic în posturi călduțe și bine plătite.

Până și colegii fiului meu de la grădiniță ar râde de planșele lipite cu cleme pe perdeluța neagră de „specialiștii” din consulat.

Să mai spun și faptul că toate statele din Europa își gândesc strategii turistice post-pandemie și în contextul războiului din Ucraina??? Vedem numeroase campanii bine create ale țărilor vecine în presa din România prin care încearcă să îi atragă pe turiștii români. Noi facem printuri cu imagini din zonele turistice românești.

Cred că e momentul să ne trezim și să resuscităm turismul românesc printr-o strategie coerentă și măsuri concrete de susține a industriei Horeca.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea