Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu (deputat USR): Șantierele se vor bloca și investițiile vor fi întârziate. PNL – PSD bagă în faliment primăriile neplătindu-le banii din proiecte europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beniamin Todosiu (deputat USR): Șantierele se vor bloca și investițiile vor fi întârziate. PNL – PSD bagă în faliment primăriile neplătindu-le banii din proiecte europene

Guvernul PNL – PSD oferă în aceste zile o nouă dovadă de incompetență maximă, fiind pe punctul să bage în faliment sute de primării din întreaga țară din cauză că nu le achită tranșele de plată pe proiecte europene.

La nivel național, potrivit asociațiilor de profil care reprezintă administrațiile locale, Ministerul Fondurilor Europene are de achitat peste 800 de milioane de euro. Acestea sunt restanțe care trebuiau decontate de foarte mult timp de minister, astfel încât primăriile să plătească, la rândul lor, facturile restante către firmele de construcții.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceste proiecte pun în pericol investițiile realizate prin acele proiecte europene deoarece multe firme de construcții amenință cu rezilierea contractelor, dar, în același timp, afectează direct activitatea administrațiilor locale care au ajuns să fie somate de constructori și să acumuleze penalități din cauza întârzierilor de plată.

Un exemplu în acest sens este Municipiul Alba Iulia, administrația locală având de încasat plăți restante pentru proiectele europene în valoare de 19,7 milioane de lei.

Pentru ca dezastrul să fie complet, proiectele de reabilitare energetică a clădirilor depuse pe PNRR impun un standard de cost de 440 de euro pe metru pătrat, însă realitatea din piață arată că de fapt costurile reale sunt între 600 și 1000 de euro. Din cauza inflației, care a explodat sub guvernarea PNL – PSD, prețurile în construcții au crescut, iar primăriile se văd acum în imposibilitatea de a-și implementa proiectele de reabilitare energetică a clădirilor.

Incompetența Guvernului PNL – PSD are repercusiuni grave și în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar România riscă să piardă milioane de euro. Guvernul Ciucă, iar acum Guvernul Ciolacu, ambele cu miniștri la fel de incompetenți, se chinuie să îndeplinească jaloanele din PNRR pentru cererea 2 de plată în valoare de 2,6 miliarde de euro. Sunt bani care ar fi trebuit să intre în țară anul trecut, iar în 2023 ar fi trebuit încasate alte 5,3 miliarde de euro, însă, în ritmul actual, România nu va încasa niciun cent din cererile pe care ar trebui să le depună în acest an.

În concluzie, putem doar să îi felicităm pe Ciucă, Ciolacu și toată gașca de miniștri incompetenți PNL și PSD pentru că au reușit să își dea cu stângul în dreptul atât de tare, încât România pierde miliarde de euro din fonduri europene. Oamenii aceștia sunt atât de penibili și nici măcar nu realizează că au ajuns să falimenteze administrația locală, respectiv primăriile conduse majoritatea de primarii lor din PNL și PSD.

Beniamin Todosiu

Deputat USR Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea