Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): Ministrul Energiei, Virgil Popescu, lasă românii cu ochii în soare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beniamin Todosiu (deputat USR): Ministrul Energiei, Virgil Popescu, lasă românii cu ochii în soare

Anul 2022 este un an greu pentru români. Scumpirile la energie și carburanți determină scumpiri în lanț în toate domeniile. Putem spune că România este deja în pragul unei crize energetice, care este adâncită de măsurile stângace luate de Guvernul incompetenței PSD-PNL.

Guvernanții noștri dorm în funcții, în timp ce toate statele Uniunii Europene își pregătesc măsuri serioase pentru a face față unor eventuale probleme privind aprovizionarea cu gaze și energie electrică, pe fondul războiului din Ucraina. Incompetență și inconștiență din partea guvernării PSD-PNL, iar aceste bâlbâieli vor fi în final decontate de români.

Uniunea Salvați România l-a invitat în această săptămână pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la „Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaților, pentru a explica ce se întâmplă cu aprovizionarea și prețurile în energie. A fugit și de această dată de răspundere și nu s-a prezentat în fața parlamentarilor. De trei ori a fost chemat în Parlamentul României și de fiecare dată și-a găsit scuze pentru a da bir cu fugiții.

Domnul Virgil Popescu trebuie să explice haosul pe care l-a creat în piața de energie prin ultima ordonanță de urgență, care nu face altceva decât să aducă multe familii în sărăcie energetică. Astfel, introducerea unui tarif social la energie electrică, sub 100 de KWh pe lună, este doar o măsură discriminatorie, care nu va ajuta românii cu venituri modeste, ci din contră, îi va arunca în sărăcie energetică. Românii cu venituri modeste sunt pedepsiți dacă vor consuma peste 100 de KWh, însă nu au alte soluții pentru că nu au avut bani să investească în eficiență energetică. În același timp, ordonanța domnului Virgil Popescu creează și un haos în piața energiei pentru că producătorii de gaze naturale sunt obligați să vândă la preț reglementat, inclusiv gazele din offshore, lucru care pune în pericol exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Prin măsurile aberante pe care le-a luat de când ocupă funcția de ministru ale Energiei, Virgil Popescu a reușit „performanța” de a-i face pe români tot mai dependenți de gazele rusești.

Dacă doresc cu adevărat să îi ajute pe români, „specialiștii” din PSD și PNL ar trebui să adopte de urgență proiectele propuse de USR încă de anul trecut: scăderea la 5% a cotei TVA aplicate energiei electrice și gazului natural pentru consumatorii finali, abrogarea accizei aplicate energiei electrice, eliminarea certificatelor verzi și a taxei de cogenerare din factură, credite fiscale pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea prețului cu energia și gazele raportat la iulie 2021. De asemenea, se impune extinderea legii consumatorului vulnerabil și simplificarea modului în care este aplicată. Nu în ultimul rând, trebuie accelerată adoptarea legii offshore, lege pe care Virgil Popescu nu a fost capabil să o conceapă de doi ani și jumătate de când este ministru al Energiei.

În concluzie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a demonstrat incompetența, iar activitatea sa pune grav în pericol consumatorii români și piața energiei. În contextul în care se discută de o remaniere la nivelul Guvernului, Virgil Popescu ar trebui să fie primul membru demis al cabinetului. Orice zi în care va mai rămâne la Ministerul Energiei, înseamnă o adâncire a crizei energetice și a dependenței României față de gazele rusești.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea