Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): Ministrul Energiei, Virgil Popescu, lasă românii cu ochii în soare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): Ministrul Energiei, Virgil Popescu, lasă românii cu ochii în soare

Anul 2022 este un an greu pentru români. Scumpirile la energie și carburanți determină scumpiri în lanț în toate domeniile. Putem spune că România este deja în pragul unei crize energetice, care este adâncită de măsurile stângace luate de Guvernul incompetenței PSD-PNL.

Guvernanții noștri dorm în funcții, în timp ce toate statele Uniunii Europene își pregătesc măsuri serioase pentru a face față unor eventuale probleme privind aprovizionarea cu gaze și energie electrică, pe fondul războiului din Ucraina. Incompetență și inconștiență din partea guvernării PSD-PNL, iar aceste bâlbâieli vor fi în final decontate de români.

Uniunea Salvați România l-a invitat în această săptămână pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la „Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaților, pentru a explica ce se întâmplă cu aprovizionarea și prețurile în energie. A fugit și de această dată de răspundere și nu s-a prezentat în fața parlamentarilor. De trei ori a fost chemat în Parlamentul României și de fiecare dată și-a găsit scuze pentru a da bir cu fugiții.

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnul Virgil Popescu trebuie să explice haosul pe care l-a creat în piața de energie prin ultima ordonanță de urgență, care nu face altceva decât să aducă multe familii în sărăcie energetică. Astfel, introducerea unui tarif social la energie electrică, sub 100 de KWh pe lună, este doar o măsură discriminatorie, care nu va ajuta românii cu venituri modeste, ci din contră, îi va arunca în sărăcie energetică. Românii cu venituri modeste sunt pedepsiți dacă vor consuma peste 100 de KWh, însă nu au alte soluții pentru că nu au avut bani să investească în eficiență energetică. În același timp, ordonanța domnului Virgil Popescu creează și un haos în piața energiei pentru că producătorii de gaze naturale sunt obligați să vândă la preț reglementat, inclusiv gazele din offshore, lucru care pune în pericol exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Prin măsurile aberante pe care le-a luat de când ocupă funcția de ministru ale Energiei, Virgil Popescu a reușit „performanța” de a-i face pe români tot mai dependenți de gazele rusești.

Dacă doresc cu adevărat să îi ajute pe români, „specialiștii” din PSD și PNL ar trebui să adopte de urgență proiectele propuse de USR încă de anul trecut: scăderea la 5% a cotei TVA aplicate energiei electrice și gazului natural pentru consumatorii finali, abrogarea accizei aplicate energiei electrice, eliminarea certificatelor verzi și a taxei de cogenerare din factură, credite fiscale pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea prețului cu energia și gazele raportat la iulie 2021. De asemenea, se impune extinderea legii consumatorului vulnerabil și simplificarea modului în care este aplicată. Nu în ultimul rând, trebuie accelerată adoptarea legii offshore, lege pe care Virgil Popescu nu a fost capabil să o conceapă de doi ani și jumătate de când este ministru al Energiei.

În concluzie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a demonstrat incompetența, iar activitatea sa pune grav în pericol consumatorii români și piața energiei. În contextul în care se discută de o remaniere la nivelul Guvernului, Virgil Popescu ar trebui să fie primul membru demis al cabinetului. Orice zi în care va mai rămâne la Ministerul Energiei, înseamnă o adâncire a crizei energetice și a dependenței României față de gazele rusești.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Distracție garantată la Alba Iulia de Ziua Copilului. Concursuri de biciclete, premii, vată pe băț la discreție, baloane colorate, picturi pe față și alte surprize!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă PSD Alba: Distracție garantată la Alba Iulia de Ziua Copilului. Concursuri de biciclete, premii, vată pe băț la discreție, baloane colorate, picturi pe față și alte surprize!

PSD Alba Iulia organizează și în acest an activități specifice în 1 iunie, de Ziua Copilului. De la ora 11.00, pe latura de vest din șanțurile cetății Alba Carolina, sub zona podului de sticlă, vor avea loc concursuri de desene pe asfalt, concursuri de biciclete și trotinete, concursuri de dans, muzică și voie bună. Toți copiii prezenți vor primi gratuit vată pe băț, diplome, baloane și medalii.

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Una dintre surprizele din acest an este ”face painting-ul” sau pictura pe față cu culori speciale pentru piele. Astfel, copiii vor deveni cu adevărat ceea ce își doresc! Activitățile de 1 iunie, organizate de PSD Alba Iulia se vor desfășura într-un cadru specific, pe muzica preferată de cei mici.

Vă invităm, astfel, dragi părinți, alături de copiii voștri, să luați parte la evenimentul ”Zâmbet de copil”, organizat de PSD Alba Iulia și care a ajuns în acest an la a treia ediție. PSD Alba Iulia își dorește să facă o tradiție din astfel de manifestări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Felicitări de 1 Iunie, Ziua Copilului. Trimite un mesaj, o felicitare, o urare, un SMS prietenilor care au suflet de copil

Ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă, astfel încât părinții să aibă posibilitatea să petreacă timp frumos cu copiii, iar această zi dedicată în totalitate celor mici să le rămână în minte și la maturitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: Salarizarea în educație să pornească de la salariul mediu pe economie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: Salarizarea în educație să pornească de la salariul mediu pe economie

Chiar dacă am doar 36 de ani și sunt la primul mandat de deputat, chiar dacă nu fac politică la nivel național de 30 de ani, ca om politic, ca fiu de dascăl, le cer scuze tuturor oamenilor din sistemul de educație, de la dascăli la personalul auxiliar, pentru tot ce nu a făcut clasa politică pentru ei până azi.

Mă adresez în primul rând dascălilor mei buni și dedicați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toate solicitările acestor oameni sunt legitime. Cei care muncesc în educație au fost uitați, lăsați pe mai târziu, de fiecare dată când a fost vorba de salarizare decentă, de venituri raportate la importanța misiunii, la rezultatele pe care societatea le cere, le așteaptă de la ei.

Noua lege a salarizării trebuie să înceapă obligatoriu cu educația, iar salarizarea în educație trebuie să înceapă obligatoriu de la salariul mediu pe economie. Acest obiectiv al celor care protestează astăzi, devine angajament ferm pentru mine, ca deputat liberal de Alba, membru în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților. Da, asta presupune automat și o discuție despre performanță, dar e momentul să le abordăm deschis laolaltă pentru a da viitorului garanția unei societăți sănătoase, cu oameni profesioniști și mai ales cu oameni liberi.

Suntem datori, dragi colegi din politică. Față de oamenii care construiesc, cu suflet, pricepere și carte, viitorul copiilor noștri și România lor de mâine.

Avem treabă de făcut.

Alin Ignat, deputat liberal de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Cine este Raul Dumitru Chiriac, propunerea PNL Blaj la alegerile parlamentare din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cine este Raul Dumitru Chiriac, propunerea PNL Blaj la alegerile parlamentare din 2024

În cursul zilei de marți, 30 mai, la Palatul Cultural Blaj, Raul Dumitru Chiriac a fost desemnat candidatul susținut de PNL Blaj la alegerile interne pentru stabilirea candidaților PNL Alba la Parlamentul României.

Raul Dumitru Chiriac, în vârstă de 35 de ani s-a născut în Municipiul Blaj, unde locuiește și acum.

A absolvit studiile Liceului Național I.M.Clain din Blaj, secția Matematica-Informatica, urmând apoi Facultatea de Constructii, la Cluj Napoca, precum și Facultatea de Stiințe Economice și Gestiunea Afacerilor, în urma cărora a devenit inginer constructor și economist.

Elit - Gustul Desăvârșit

Momentan își continuă studiile fiind înscris la Școala Doctorală în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Lucrează din anul 2010 la firma proprie, un birou de proiectare în constructii, pe care îl conduce din proziția de administrator și inginer proiectant.

Tânărul liberal din Blaj este consilier județean din partea PNL Alba, la al treilea mandat.

„Am început ca membru al organizației de tineret a municipiului Blaj, apoi am ajuns membru în biroul județean și membru în biroul național. În prezent sunt consilier județean la al treilea mandat ceea ce mi-a permis să văd problemele, nevoile acestui județ și să le înțeleg mai bine. Am acumulat multe cunoștințe, știu că pot să fac o schimbare în bine prin prisma legilor care necesită îmbunătățiri”, a spus Raul Chiriac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare