Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Marcel Ciolacu și noul Guvern au lansat programul de „patriHOȚISM economic”-vor fura fără jenă din buzunarele românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul premier PSD, Marcel Ciolacu, și-a început noul mandat cu un program de guvernare plin de promisiuni populiste și care nu au sustenabilitate economică. Pozând în imaginea omului din popor, Ciolacu promite o guvernare bazată pe „patriotism economic”, însă românilor li se pregătește de fapt un „patriHOȚISM economic”. Astfel, în stilul caracteristic al PSD-ului, Ciolacu și noii miniștri vor risipi banii publici la baronii locali și la firmele de partid, vor continua să își promoveze în posturi călduțe, bine plătite, rudele și trepădușii din partid și vor fura cât de mult vor putea din buzunarele românilor.

Bineînțeles că în acest plan, Marcel Ciolacu, vechiul prieten de pescuit al lui Liviu Dragnea, va beneficia de complicitatea lui Nicolae Ciucă și a PNL, disperați și ei să rămână la butoanele României și la robinetul cu bani publici.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ce a făcut de fapt Marcel Ciolacu în ultimul an și jumătate? A fost la vârful puterii și nu a adus decât scumpiri, privilegii pentru speciali și blocarea reformelor. Românii trăiesc mai rău, economia e în cădere liberă și pensiile speciale sunt încă în plată. Ciolacu, Ciucă, PNL și PSD au adus doar o serie de dezastre în România: scumpiri la produse și servicii, facturi majorate la toate utilitățile, dobânzi uriașe la credite. Românii au sărăcit, în timp ce clientela de partid s-a bucurat de pensii nesimțite, sinecuri și contracte cu statul pe multe milioane de euro.

Să analizăm pe rând ce propune „patrihoțul” Ciolacu, într-o manifestare grotescă de populism ieftin. Noul premier promite „stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază”, după ce în ultimul an și jumătate, cu PNL și PSD la cârma țării, România a înregistrat cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, iar inflația a ajuns la un nivel record. Ciolacu promite „mărirea subvențiilor acordate producătorilor agricoli”, după ce PNL și PSD au adus fermierii la sapă de lemn și i-au determinat să iasă în stradă disperați că măsurile dezastruoasei guvernări îi vor falimenta.

Marcel Ciolacu are tupeul să promită „salariu minim de 500 de euro net lunar până la finalul mandatului”, însă nu spune că acești bani nu vor mai valora nimic în contextul în care ratele, prețurile alimentelor și serviciilor, respectiv tarifele la utilități vor continua să crească vertiginos.

Concluzia este îngrijorătoare pentru România și pentru români: „patriHOȚII” din PNL și PSD, în frunte cu Ciolacu și Ciucă, vor continua să falimenteze țara prin măsuri populiste.

În contrapondere, USR propune prin noul program politic o serie de angajamente pentru anul 2024 precum: investirea banilor publici în educație, eliminarea privilegiilor și a pensiilor nesimțite, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucția statului pe bază de onestitate, meritocrație și performanță, protejarea mediului și investiții în energia verde. De asemenea, noul program de guvernare cu care USR va veni anul viitor în fața românilor va fi realizat printr-un proces de largă consultare în societate, plecând de la reformele și investițiile din PNRR și de la principiile liberalismului modern.

Beniamin Todosiu, Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea