Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea