Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat PSD): Premierul Marcel Ciolacu a negocia cu Comisia Europeană planul fiscal în beneficiul românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Premierul Marcel Ciolacu a negocia cu Comisia Europeană planul fiscal în beneficiul românilor

Premierul Marcel Ciolacu a reușit să negocieze cu Comisia Europeană în beneficiul românilor Planul Fiscal, astfel încât, anul viitor, NU crește nicio taxă, TVA-ul rămâne neschimbat, iar microîntreprinderile păstrează același plafon al cifrei de afaceri, de 500.000 de euro, până la care plătesc impozit pe venit.

De asemenea, potrivit măsurilor stabilite de Marcel Ciolacu cu oficialii europeni, vor crește puternic investițiile, la niveluri record, deficitul bugetar urmează să scadă eșalonat, în următorii 7 ani, de o manieră care să nu afecteze dezvoltarea economică a țării.

Fără să fie interpretată lipsă de modestie, se poate afirma, fără nicio rezervă, că Planul Fiscal este un succes al guvernului Ciolacu, după discuțiile cu Comisia Europeană.

Planul propus de premierul Marcel Ciolacu și Partidul Social Democrat este pe deplin suportabil pentru cetățeni și pentru mediul economic din România deoarece se întinde pe următorii 7 ani, perioadă în care va genera consolidarea stabilității financiare a României. Astfel, în 2030-2031, deficitul bugetar va scădea sub 3%, iar datoria publică se va înscrie pe o traiectorie descendentă.

De asemenea, setul de măsuri propus de Guvernul Ciolacu asigură un ritm anual de investiții publice fără precedent: 155 de miliarde de euro va fi totalul investițiilor publice estimate în următorii 5 ani și 40 de miliarde de euro cel al investițiilor private. Anul 2025 și 2026 vor fi ani de vârf, cu investiții publice de 7,9%, respectiv 7,7% din PIB. În urma acestor măsuri, crește ritmul susținut al investițiilor impus de guvernul Ciolacu în ultimii doi ani, ceea ce înseamnă locuri de muncă bine plătite, contracte pentru firme, venituri sporite la buget.

Cel mai important lucru este faptul că planul Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu, NU aduce poveri fiscale pentru cetățeni și pentru firme anul viitor. Pragul pentru microîntreprinderi va fi ajustat gradual, suportabil, începând efectiv din 2027. De asemenea, planul asigură sustenabilitate și predictibilitate, respectiv prevede că din 2029 cheltuielile curente ale statului vor fi asigurate din veniturile produse de economia națională, iar deficitul va fi generat doar de cheltuielile cu investițiile.

Cu bună credință,
Beniamin Todosiu
Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

30 octombrie 2024 | Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia convocat în ședință extraordinară: Ordinea de zi

Cezar Lancrajan

Publicat

în

30 octombrie 2024 | Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia convocat în ședință extraordinară: Ordinea de zi Dispoziția numărul 2325 din 25 octombrie 2024 privind convocarea Consiliului local al Municipiului Alba Iulia în ședință extraordinară în data de 30 octombrie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial Local. Citește și: LIVE VIDEO | Gabriel Pleșa, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea