Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Comuna Ciugud, STUDIU de CAZ în conturarea noului Program Național „SMART VILLAGE”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comuna Ciugud devine STUDIU de CAZ în conturarea noului Program Național „SMART VILLAGE”. Într-o postare pe rețeaua de socializare facebook, primarul comunei Gheorghe Damian a scris că în prezent, „SMART VILLAGE” nu mai este doar un vis frumos, ci a devenit realitate. Guvernul României începe de astăzi conturarea unui program național pentru susținerea satelor românești care doresc să devină inteligente.

”De peste doi ani, Ciugudul promovează conceptul „SMART VILLAGE” și ne bucurăm că, astăzi, am reușit să îl convingem pe ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, că e nevoie de un program național coerent și pentru satele din România. Domnia sa a lansat provocarea comunei noastre de a deveni studiu de caz în conturarea noului Program Național „SMART VILLAGE”.

I-am spus domnului ministru că sunt multe comunități rurale în România care au făcut pași importanți spre digitalizare, iar colegii mei primari așteaptă cu real interes un program național care să ofere și fonduri europene pentru astfel de proiecte.

„SMART VILLAGE” înseamnă administrație locală inteligentă, servicii publice inteligente, educație inteligentă, dar mai ales păstrarea identității rurale a satului românesc, îmbinând inteligent tradiția cu modernitatea. În centrul acestui proiect național trebuie să se regăsească însă CETĂȚEANUL, care merită cu adevărat servicii publice moderne și accesibile, indiferent că trăiește în cel mai mare oraș sau în cel mai mic sat din România.

Să nu uităm că 44% din populația României trăiește în mediul rural, în timp ce media Uniunii Europene este de 25%. Iată de ce trebuie să acordăm o atenție deosebită satelor românești și oamenilor care trăiesc în zona rurală”, a scris primarul comunei pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea