Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

COMPUTER TOMOGRAF, nou și performant, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Licitație pentru achiziționarea lui

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se dotează cu încă un CT, nou şi perfomant • Se așteaptă scăderea timpilor de așteptare și îmbunătățirea actului medical

Timpii de așteptare pentru efectuarea investigațiilor cu ajutorul computerului tomograf (CT) la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia s-ar putea reduce substanțial o dată cu achiziționarea unui nou aparat de acest fel.

Unitatea spitalicească a lansat o licitație privind cumpărarea unui ”Computer Tomograf de înaltă performanță cu 32 de secțiuni reconstruite”, în valoare de 924.369 de lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până în 30 august iar finanțarea se face din fonduri alocate de la Consiliul Județean Alba (10%) și Ministerul Sănătății (90%).

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Alba, asigurând asistență medicală de specialitate pentru cei aproximativ 66.701 de locuitori ai municipiului Alba Iulia, respectiv pentru cei aproximativ 330.973 locuitori ai județului, îndeplinind totodată și funcția de spital de urgență. Numărul mare de examinări CT efectuate zilnic în UPU (în medie 18), ceea ce înseamnă o medie de 565 examinări/lună, cu costuri de peste 82.000 de lei.

Costurile examinărilor CT efectuate în cadrul UPU pentru anul 2018 se ridică la suma de 958.165 mii lei. Din acest total, suma de 519.860 mii lei este destinată pacienților care părăsesc spitalul, neinternându-se, restul de 465.305 mii lei reprezintă suma cheltuită pentru pacienții care rămân internați și se regăsește în compensările cu spitalul.

”Examinările se fac în momentul de față la unul din cele două aparate CT ale spitalului, aparat deservit de către medicii și asistenții Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Numărul mare de examinări CT solicitate de către UPU creează o presiune foarte mare pe personalul medical de la Radiologie, care efectuează examinările și pentru ceilalți pacienți ai spitalului, internați sau veniți prin Ambulatorul de Specialitate. Un alt efect deosebit de benefic va fi reprezentat de reducerea importantă a costurilor.

Echivalentul sumelor economisite astfel reprezintă practic plata drepturilor salariale pentru o parte din personalul nou angajat (medici și tehnicieni radiologi din cadrul UPU)”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de achiziționare a unui nou CT care va intra în dotarea Spitalului de Urgență Alba Iulia. În momentul de față programarea pentru efectuarea unei investigații medicale cu ajutorul CT, decontate de CAS, poate dura câteva luni bune.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Cadavrul unui bărbat descoperit în zona Cunța-Cut, lângă calea ferată

Bogdan Ilea

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Cadavrul unui bărbat descoperit în zona Cunța-Cut, lângă calea ferată Un bărbat a fost găsit decedat lângă linia de cale ferată în zona dintre Cunța și Cut, în cursul zilei de astăzi, 20 mai. Polițiștii de la Direcția de Poliție Transporturi fac cercetări pentru a stabili evenimentele întâmplate. „Este un cadavru care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea