Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Sănătatea și natură

Comprese cu ceapă şi lămâie contra răcelii şi gripei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Compresele cu ceapă
Se aplică la temperatura corpului. Ceapa este un remediu la îndemâna tuturor şi se foloseşte atât intern – sub formă de suc sau sirop -, cât şi extern, sub formă de comprese, împachetări etc.
Cum acţionează. Sub cele 7 foi, ceapă conţine uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine şi multe alte substanţe active. Ceapa curăţă şi calmează durerile, iar datorită conţinutului ridicat de sulf, stimulează metabolismul. Surprinzător la folosirea compreselor cu ceapă este efectul antitusiv foarte rapid, dar şi cel calmant, în cazul durerilor de urechi. O ceapă tăiată, pusă într-o batistă subţire şi atârnată deasupra leagănului unui bebeluş cu nasul înfundat, curată imediat mucoasa, iar copilul poate respira, din nou, pe nas.
Sfera de utilizare: otită; dureri de dinţi (o felie de ceapă pe dintele care doare); dureri de cap (ceapa se aplică pe ceafă); oreion; răceală; amigdalită; tuse (bronşită); articulaţii inflamate.
Comprese calde sau reci pentru vindecarea otitei medii?
În principiu, ceapa poate fi aplicată atât rece, cât şi caldă. Datorită căldurii, ea acţionează adeseori mai intens, iar mirosul este mai slab. În cazul inflamaţiilor, reacţia la compresele calde sau reci diferă de la caz la caz. Pentru tratamentul otitei medii se folosesc, de regulă, compresele calde, dar se poate întâmpla că acestea să producă dureri, ceea ce înseamnă că persoanei respective i se recomandă compresele reci. Concluzia: înainte de aplicare se testează care este temperatura potrivită.
Încălzirea cepei
Varianta nr. 1: Încălziţi-o pe dosul unui capac ţinut deasupra apei care fierbe.
Varianta nr. 2: Aşezaţi bucăţile de ceapă pe o hârtie cerată şi puneţi hârtia pe o buiotă cu apă fierbinte sau pe sobă (nu puneţi ceapă direct pe buiotă, pentru că mirosul s-ar putea imprima pentru totdeauna).
Durata aplicării: 1-2 ore sau mai mult, de exemplu peste noapte (doar dacă este bine suportată de piele şi nu produce arsuri sau iritaţii).
Comprese cu ceapă pe urechi
Materiale necesare: 1 ceapă; 1 cuţit; 1 bucată de tifon sau de pânză subţire (25 x 30 cm); 1 bucată (1 pumn) de lână netoarsă sau de vată; 1 coală de hârtie cerată sau o tigaie; 1 fular vechi, 1 bentiţa sau o căciuliţă.
Modul de aplicare: Se îndepărtează foile maronii, se taie ceapa în două şi se crestează uşor fiecare jumătate de sus în jos, astfel încât foaia exterioară să se desfacă în două părţi care se ridică. Se aşează cele două părţi cu partea interioară în jos pe tifon, se împăturesc marginile şi se încălzeşte compresa. Se trage căciula încălzită pe capul pacientului (se pune banda pe frunte sau se leagă fularul la gât), se presează compresa cu ceapă între palme, ca să iasă zeamă, şi se aplică pe urechea bolnavă. Peste ea se pune lână sau vată şi se acoperă cu căciulă, bentiţa sau fularul. Fiţi atenţi ca între ureche şi ceapă (partea interioară) să nu fie decât stratul de tifon, iar compresa să nu acopere doar urechea, ci să ajungă şi în afara ei, circa 4 cm. Pacientul se poate culca – opţional – cu urechea pe o buiotă plată cu apă nu chiar fierbinte. În felul acesta, efectul poate fi intensificat. Compresele cu ceapă pot fi alternate din când în când cu o compresă uscată cu muşeţel.
Dureri de urechi
Otitele medii apar foarte des la copii, şi anume în primii ani de viaţă. Compresele cu ceapă (calde sau reci) sunt un remediu excelent de prim ajutor, pentru că liniştesc repede durerile. Eficiente sunt şi şosetele cu ceapă, sau uleiul de sunătoare uns de jur împrejurul urechii, peste care se pune apoi lână sau vată. În general, durerile trec datorită căldurii pe care o degajă acestea (lână şi vată). Luând aceste măsuri de precauţie, controlul medical poate fi amânat cu 2-3 zile, pentru ca durerile dispar, de obicei, în acest interval de timp. Excepţiile care fac necesară intervenţia medicului sunt: urechea nu reacţionează în mod evident la tratamentul aplicat; urechea curge; se instalează o stare de incertitudine sau de teamă; dureri la apăsare sau apariţia unei umflături în spatele urechii (o complicaţie care apare foarte rar, doar în primele zile); dereglări de durată ale auzului (10-14 zile după instalarea bolii).
Compresele cu ceapă pe piept
Materiale necesare: 1-2 cepe; 1 cuţit şi 1 fund de lemn; tifon sau pânză subţire; lâna netoarsă sau o pânză intermediară; material pentru fixare; plasture pentru lipit.
Modul de aplicare: Puneţi ceapă tocată sau tăiată felii pe tifon, pliaţi peste ea marginile şi lipiţi-le – eventual – cu plasture. Încălziţi compresa, aplicaţi-o pe pieptul pacientului şi puneţi deasupra lână sau o pânza intermediară şi fixaţi-o. Un sfat util: în caz de nas înfundat, puneţi lângă pat (sau atârnaţi-o) o ceapă tăiată în două sau felii.
Tuse
Prin tuse, organismul se poate elibera de substanţele aflate în bronhii, al căror loc nu este acolo. Tusea însoţită de expectoraţie nu trebuie calmată, ci „ruptă”. Pentru aceasta, foarte eficiente sunt inhalaţiile (de ex. cu muşeţel) sau compresele aplicate pe piept, cu: cartofi, ceapă, muştar, brânză de vaci, argila, alifii sau uleiuri.
Comprese cu ceapă pe tălpi (şosete cu ceapă)
La folosirea acestor remedii se uzează de conexiunile dintre talpa piciorului şi organism în totalitatea lui. Compresele pe tălpi produc o uşurare în cazul unor afecţiuni precum: durerile de dinţi, gripă, febră, dureri de urechi şi pneumonie (doar cu avizul medicului). „Şosetele cu ceapă” pot fi folosite de adulţi şi de copii (începând de la 6 luni). Condiţie foarte importantă: corpul, inclusiv picioarele, să fie bine încălzit (picioarele trebuie să rămână calde pe parcursul aplicării).
Materiale necesare: 2 x 2 cepe; pânză subţire de bumbac; şosete de lână; eventual buiotă.
Mod de aplicare: Luaţi două cepe pentru fiecare picior, tăiaţi-le ceva mai mare şi puneţi-le pe bucata de pânză. Pliaţi marginile peste ceapă şi încălziţi compresă pe dosul unui capac aşezat pe o oală cu apă care fierbe. Presaţi apoi compresa între palme – ca să zdrobiţi ceapă -, aşezaţi-o pe talpă şi trageţi şosetă de lână peste ea. Piciorul trebuie să rămână cald (folosiţi eventual şi o buiotă cu apă fierbinte). Compresa poate fi ţinută peste noapte.

Compresele cu lămâie
Se aplică fierbinţi. Este vorba de prişniţe fierbinţi, aplicate pe piept.
Cum acţionează: Lămâia are un efect astringent, adică dezumfla ţesutul inflamat. De aceea se foloseşte în caz de: amigdalita; tuse (bronşita); pneumonie cu tuse convulsivă (după consultarea medicului).
Materiale necesare: 1/2 de lămâie; 1 vas mai mare, 1 cuţit, o furculiţă; o bucată de pânză – stratul interior – lată de 25-30 cm; 1 sal de lână (cu 4 cm mai lat decât pânza); chiuveta; 1 prosop; material pentru fixat prişniţa.
Modul de aplicare: Se toarnă în vas 3/4 l de apă clocotită. Se crestează coaja jumătăţii de lămâie, sub apă, pentru ca uleiul volatil existent în coaja să nu se piardă. Se procedează în felul următor: cu o mâna se ţine furculiţa înfiptă în lămâie, iar cu cealaltă, se crestează coaja, de jur împrejur, după care se stoarce cu ajutorul unui pahar. Se rulează şalul de lână de la ambele capete şi se pune sub spatele pacientului. Se procedează la fel cu pânză, care se rulează împreună cu prosopul, se înmoaie amândouă în apă fierbinte cu lămâie şi se storc bine de tot.
Pacientul se ridică în capul oaselor, se atinge pe spate cu pânza fierbinte, pentru a vedea dacă suporta căldură, şi se înfăşoară panza – stratul interior – în jurul trunchiului. Peste ea se pune şalul de lână şi se înfăşoară şi el, având grijă să nu fie prea strâns, pentru că persoanele cu inflamaţii în zona pieptului sunt deosebit de sensibile. Se acoperă umerii cu un fular de lână şi, în cazuri speciale, se pune şi o buiotă cu apă fierbinte.
Durata aplicării: Prişniţa se lăsă să acţioneze între 1/2 – 3/4 de oră (dacă rămâne suficient de caldă şi bolnavul se simte bine).
Măsuri de precauţie
În caz de bronşita acută sau pneumonie, prişniţele se aplică doar după consultarea unui medic. Trebuie evitată cu orice preţ răceala. Pacienţii cu afecţiuni în zona pieptului reacţionează foarte sensibil la prişniţe. Urmăriţi respiraţia şi culoarea fetei şi îndepărtaţi prişniţa la cea mai mică modificare nedorită sau în cazul unor probleme respiratorii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sănătatea și natură

Este mai important CUM și CÂND BEM APA decât CÂTĂ APĂ BEM. Cele mai bune 5 momente ale zilei în care să bei apă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Este mai important CUM și CÂND BEM APA decât CÂTĂ APĂ BEM. Cele mai bune 5 momente ale zilei în care să bei apă

Apa este cel mai bun hidratant și cel mai bun energizant, iar dacă o consumi corect te poți bucura de o sănătate de fier în fiecare zi din an.

Căldura verii influenţează organismul, corpul nostru începe să îşi facă echilibrările termice prin procesele de transpiraţie. Nevoia de consum de apă este mai mare în timpul verii, decât în alte perioade ale anului.

Câtă apă avem nevoie să consumăm vara, pentru a ne hidrata corespunzător şi a ne menţine în stare bună de sănătate? Sfaturile medicale variază de la 2 la 4 litri pe zi, dar, desigur, întregul proces este dependent de nevoia de consum a fiecărei persoane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Poate mai mult decât consumul propriu zis al unei cantităţi de apă, mai importantă este MODALITATEA în care ingerăm apa. Mai clar CUM BEM APA este mai important decât CÂTĂ APĂ BEM. De asemenea, contează și când bem apa, mai exact în ce momente ale zilei.

O să vă întrebaţi cum adică ”cum” bem apa? Exemplificăm mai jos:

Vedem adesea persoane care umblă cu sticla după ele, şi pun sticla la gură şi gâl-gâl o golesc din câteva sorbituri. ”Setilă” din basmul Harap Alb nu mai este de mult personaj de poveste. Apa intră în corp ca o cascadă, ca un izvor şi începeapaaa să curgă prin sistemele corpului, inundând la propriu rinichii care sunt forţaţi extraordinar.

Cu cât cantitatea de apă ingerată o dată este mai mare şi cu cât este băută mai rapid cu atât rinichii sunt mai forţaţi şi vor obosi încercând să elimine excesul de apă introdus în sistem.

Indiferent cât de sete îi este unei persoane această modalitate de ”inundare” a corpului cu apă nu îi este de niciun folos şi nici măcar nu ajută la rehidratarea generală a corpului. Apa este rapid eliminată prin câteva urinări frecvente, una după alta şi în nici un caz nu ajută la răcorirea dorită.

Atunci când avem un ogor sau un câmp în plină secetă şi turnăm rapid o cantitate uriaşă de apă se va forma o baltă stagnantă rapid. În schimb, dacă va cădea o ploaie măruntă şi încetul cu încetul, pământul uscat începe să se înmoaie, abia atunci apa va putea pătrunde uniform în tot solul.

La fel şi în corpul nostru dacă vom consuma apa treptat, gură cu gură, cu înghiţituri mici ţinând chiar puţin în gură fiecare înghiţitură de apă şi dându-i timp corpului nostru să se informeze asupra substanţei pe care o introducem (putem ”mesteca” un pic apa, la fiecare înghiţitură) atunci rinichii se vor pregăti din timp cu privire la ceea ce urmează să sosească. :i nu vor fi luaţi prin ”surprindere”, ci vor consum minim de energie, pentru prelucrare.

Majoritatea oamenilor îşi suprasolicită în timpul verii rinichii, ca urmare a ”abuzului” de apă mai ales apă foarte rece (corpul nu poate folosi băuturi şi alimente prea reci şi prea calde şi consumă foarte multă energie cu ”încălzirea”, repsectiv ”răcorirea” celor introduse în corp.

Dar şi consumul de apă minerală (apă cu gaz, cu bule) în cantitate mare, sau chiar apă plată, la temperatura camerei dar băută ”toată odată” pe nerăsuflate agresează la propriu organismul şi rinichii. Nu este de mirarea că foarte mulţi se simt slăbiţi, fără putere, epuizaţi la efectul toropitor al căldurii, adăugând şi efectul ”inundării” rinichilor.

Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine. Am descoperit cu toţii în momentul în care ne-am lăsat invadaţi de societatea de consum. Care aduce continuu mesaje de ”mai mult, mai mult” (cumpăraţi mai mult, mâncaţi mai mult, beti mai mult, munciti mai mult, socializaţi mai mult). Rezultatele vizibile sunt numărul in crestere de boli auto-imune şi cancere la adulţi şi numărul uriaş de copii bolnavi.

La fel şi în ceea ce priveşte consumul de apă ”mai mult” nu înseamnă mai bine. Există doar ”consumul adaptat” corpului şi nevoilor fiecărei persoane.

Iată care sunt cele mai bune momente în care este recomandat să bei câte un pahar-două de apă:

– 2 pahare de apa baute imediat dupa trezire te ajuta sa-ti activezi organele interne si metabolismul. Pe termen lung, acest lucru te va ajuta sa-ti mentii greutatea la cel mai bun nivel.

– 1 pahar de apa inainte de masa ajuta digestia

– 1 pahar de apa inainte de baie sau dus te ajuta sa-ti mentii ritmul cardiac la un nivel sanatos.

– 1 pahar de apa inainte de culcare previne atacul de cord si atacul celebral

– 1 pahar de apa inainte de sala te ajuta sa-ti reglezi nivelul fluidelor din corp si sa ai mai multa energie

 sursa: financiarul.ro, stirileprotv

(C.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sănătatea și natură

Cum să vă alegeți adidașii de alergare ideali pentru picioarele dumneavoastră (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Căutarea de noi adidași de alergare vă face să alergați în cerc? Piața adidașilor de alergare este plină de descrieri înșelătoare, culori țipătoare și jargon confuz, uneori irelevant. Am triat prin haos și acum suntem aici pentru a vă ajuta. Sperăm să vă îndrumăm pe calea succesului dumneavoastră în alergare, oferindu-vă sfaturi utile pentru alegerea perechii perfecte de adidași de damă sau bărbați pentru alergare.

Știm din proprie experiență că, dacă adidașii de alergare se potrivesc confortabil și se potrivesc nevoilor dvs., veți fi mai predispus să ieșiți pe teren și să alergați. Șoselele și trotuarele diferă de trasee și piste prin faptul că sunt suprafețe artificiale incredibil de neiertătoare, care adesea nu sunt foarte confortabile pentru a alerga pe ele fără o anumită formă de protecție.

Există atât adidași în stil maximalist cu multă amortizare pentru împingere, cât și adidași ușori și rapizi, care vă propulsează în teritoriul PR (record personal). Cu siguranță nu este ceva nemaiauzit ca cei mai entuziaști alergători să selecteze modele de adidași de damă sau bărbați pentru scopuri mai specializate; depinde de obiectivele dvs. de alergare. S-ar putea să descoperiți că niciun adidas nu vă va satisface toate nevoile, sau s-ar putea să găsiți acel adidas care este perfect pentru toate.

Pentru majoritatea sportivilor, o pereche de adidași de damă sau bărbați potrivită nevoilor și preferințelor lor este, fără îndoială, un instrument esențial pentru a avea o viață sănătoasă și fără accidentări. Adidașii prea bine concepuți sau nepotriviți pot avea efecte dăunătoare asupra corpului dvs. și pot împiedica atingerea obiectivelor de alergare – dar și a altor obiective.

Elit - Gustul Desăvârșit

Factorul critic care trebuie înțeles este că o pereche de adidași de damă sau bărbați nu poate provoca în mod inerent o accidentare; aplicarea de către alergător a unei încălțări necorespunzătoare poate cauza leziuni de suprasolicitare în timp. De cealaltă parte a monedei se află opțiunea ca acei adidași pentru bărbați sau femei de alergare să ajute la inversarea daunelor provocate de ani de zile de formă, postură de alergare și mers necorespunzător. Recomandăm întotdeauna determinarea dezechilibrelor musculare și a tensiunilor inutile în timp ce sunteți în mișcare.

Un exemplu clasic care iese la suprafață este suprapronarea. Suprarepronarea se întâmplă atunci când anatomia și mușchii stabilizatori ai unui alergător nu susțin gleznele în mișcare. Senzația de rostogolire a gleznelor spre interior este cel mai notabil mod de a determina acest lucru în mers. Suprapronatorii se vor descurca cel mai bine cu o pereche de adidași de damă sau de bărbați de susținere care să le ghideze picioarele pentru a urmări în linii netede și drepte.

Au existat o mulțime de împotriviri în comunitatea de alergare cu asaltul adidașilor de tip barefoot și minimalist, iar noi suntem aici pentru vă ajuta să înțelegeți de ce. Unul nu este mai bun decât celălalt; totul se reduce cu adevărat la nevoile alergătorului de a achiziționa adidasul.

Mulțimea minimalistă și cu zero drop susține că mușchii stabilizatori trebuie să aibă spațiul și oportunitatea de a se întări. Da, dar alergătorii cu structuri anatomice mai puțin favorabile în mod natural au nevoie de sprijin pentru a preveni leziunile pe termen lung. Și ne tot învârtim în jurul cozii.

În cele din urmă, acest lucru depinde de dvs. și de orice sfătuitori pe care îi aveți în cercul dvs. interior. De multe ori, oboseala poate juca un rol în tipul de adidași de damă sau bărbați de care aveți nevoie. Dacă căutați în mod constant eforturi de tip maraton și alergați cu picioarele obosite, un adidas de susținere ar putea fi mai mult pe placul dumneavoastră. Dar dacă sunteți în căutarea unui adidas confortabil și de susținere pe care să îl purtați pentru plimbări lungi, alergări scurte și în sala de sport, o opțiune cu cădere zero ar putea ajuta să vă încurajeze corpul să creeze mai multă forță în lanțul posterior al mușchilor din corpul dumneavoastră.

Găsirea adidasului perfect nu vă dă undă verde pentru a avea o formă proastă; este încă crucial să abordați cariera de alergare cu indicii posturale și angajamentul muscular intacte. Vă recomandăm să construiți mai întâi forța mușchilor și a tendoanelor pe baza anilor de experiență în alergare, a antrenamentului personal și a muncii sub fizioterapeuților. Asta înseamnă: evitați să faceți prea mult, prea curând. Aceleași reguli se aplică atunci când permiteți oaselor dvs. să se obișnuiască cu impactul mai mare pe care îl impune alergarea. Dacă sunteți un alergător începător, nu uitați: încet și constant se câștigă cursa.

Niciun adidas nu este conceput pentru a vă rezolva durerile de genunchi, splinturile tibiei, nevrozele, benzile IT strânse etc., dar un adidas de alergare potrivit va fi, fără îndoială, mai bun decât acei adidași vechi care au stat în fundul dulapului dvs. de ani de zile. Materialele se descompun în timp și se uzează neuniform în funcție de ciudățeniile din mersul dvs., iar aceste modele unice de uzură vor cauza dezechilibre în lovirea piciorului la fiecare pas. Concluzia este că alegerea încălțămintei dvs. împreună cu deciziile de antrenament joacă un rol vital în sănătatea biomecanică și longevitatea musculo-scheletală. Depinde de dumneavoastră să alegeți cu înțelepciune, iar noi suntem aici pentru a vă îndruma în direcția corectă.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sănătatea și natură

Ce alimente pot congela și cum o fac? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Vrei să păstrezi produse proaspete și lactate pentru mai târziu? Ghidul nostru acoperă cele mai frecvente întrebări despre congelarea celor mai frecvente legume, fructelor, brânzeturilor și ouălor.

Cum să congelezi morcovii

Morcovii cruzi prin o textură de burete atunci când sunt înghețați și decongelați – apa din celulele lor se extinde, ceea ce sparge celulele. Fie toacă mărunt morcovii și congelează-i cruzi – odată ce i-ai prăjit nu vei observa textura – ori toacă-i, taie sau gătește al dente, apoi congelează în loturi. Dacă îi îngheți pe o tavă, îi poți pune într-o pungă când sunt tari și se vor separa ușor când vei vrea să îi folosești.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cum să congelezi broccoli

Taie broccoli în buchețele și gătește-i al dente, întinde buchețelele reci pe o tavă și congelează. Odată tari, pune-i într-o pungă de congelare.

Cum să congelezi cartofii

Cartofii cruzi nu îngheață bine din același motiv ca și morcovii. Taie-i, feliază sau toacă-i în bucăți, gătește-i al dente și congelează-i în loturi sau zdrobește-i și congelează-i în porții. Congelează bucățile pe o tavă și pune-le apoi într-o pungă de congelator.

Cum să congelezi sparanghel

Pregătește sparanghelul spălându-l bine și tăind toate tulpinile lemnoase. Se gătește apoi în apă clocotită timp de 2-4 minute, în functie de mărimea tulpinilor. Transferă sparanghelul folosind o lingură cu fantă într-un castron cu apă rece. Odată scurs și uscat, pune-l pe o tavă și congelează-l înainte de a-l transfera într-o pungă de congelare. Alternativ, prăjește sparanghelul timp de 10-15 minute după preparare înainte de a urma aceiași pași de congelare și vei obține un sparanghel congelat perfect de gătit.

Cum să congelezi dovleceii

Taie dovleceii în rondele groase. Se fierb apoi urmând aceeași metodă ca și cu sparanghelul, însă doar pentru 1 minut. Congelează-i și pe ei întâi pe o tavă și apoi pune rondelele congelate într-o pungă de congelare.

Cum să faci ciuperci congelate

Spală ciupercile crude pentru a îndepărta orice murdărie, apoi feliază-le sau lasă-le întregi ca să obții ciuperci congelate. Pune ciupercile într-un coș cu abur și pune-le deasupra a puțină apă cu o linguriță de suc de lămâie. Adu amestecul la fiert și fierbe ciupercile timp de 2-4 minute, în funcție de mărimea lor. Pune ciupercile în apă cu gheață. Odată scurse și uscate, pune-le pe o tavă și congeleaza ciupercile înainte de a transfera într-o pungă pentru ciuperci congelate. Alternativ, prăjește ușor ciupercile cu un buchet mic de unt înainte de a le congela, folosind aceeași metodă, pentru a obține de asemenea ciuperci congelate.

Cum să congelezi ceapa

Taie sau feliază ceapa și congeleaz-o crudă pe tăvi, iar odată tare, vars-o într-o pungă de congelator ca să o poți folosi în porții. Poți, de asemenea, să prăjești ceapa pentru a se congela în loturi.

Cum să congelezi căpșunile

Pregătește căpșunile spălându-le în apă rece, apoi uscându-le cu hârtie de bucătărie. Taie și aruncă tulpinile, apoi congelează fructele întregi sau taie-le la dimensiunea dorită. Pune căpșunile pregătite pe o tavă și congelează-le, apoi transferă-le într-o pungă de congelare resigilabilă.

Cum să congelezi bananele

Curăță bananele și pune-le pe o tavă întregi sau în felii. Odată congelate, transferă-le într-o pungă de congelare resigilabilă. Pentru a congela bananele maro, îți recomandăm să le faci piure și să le porționezi în pungi separate resigilabile etichetate cu cantitatea.

Cum să congelezi merele

Pentru a congela merele obișnuite, feliază-le și așază-le pe o tavă de copt și pune-le în congelator la setarea maximă.

Cum să congelezi laptele

Laptele din cutii poate fi congelat nedeschis dacă există un spațiu între lapte și capac – toate lichidele se extind pe măsură ce îngheață, așa că, dacă nu este suficient spațiu, capacul se poate desprinde sau cutia se poate despica. Laptele din sticle de sticlă nu poate fi congelat, așa că transferă lichidul într-un recipient sau într-o pungă de congelare cu sigiliu etanș.

Cum să congelezi ouăle

Congelează ouăle în porții (le poți bate mai întâi) pentru a le folosi mai târziu.

Cum să congelezi brânza

Răzuiește brânza și împacheteaz-o în găurile unei forme de brioșe. Vor fi aproximativ 50 g în fiecare.

Cum să congelezi iaurt

Dacă cumperi cantități mari de iaurt și crezi că nu îl poți folosi la timp, congelează-l în porții într-o formă curată pentru brioșe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare