Rămâi conectat

Politică Administrație

Composesoratele constituite ilegal dau iama cu drujbele în pădurile județului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Composesoratele constituite ilegal dau iama cu drujbele în pădurile județului Alba. Grave ilegalități în activitatea composesoratelor semnalate Instituției Prefectului Alba

La inițiativa prefectului Dănuț Hălălai, la sediul Instituției Prefectului Alba a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanți ai composesoratelor din Arieșeni, Gîrda de Sus, Poiana Vadului, Meteș și Gîrbova de Sus (Aiud), „ca urmare a deselor semnalări din teritoriu privind organizarea și funcționarea ilegală a unor composesorate”.

La discuții au fost convocați și specialiști din partea Direcției Silvice Alba, Inspectoratului de Poliție Județean Alba și Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba și primari, în calitate de președinți ai comisiilor locale de fond funciar.

„Am convocat totodată și reprezentanții ai structurilor de ordine publică și ai instituțiilor cu atribuții în domeniul fondului funciar, pentru ca împreună să găsim soluții viabile și concrete la problemele cu care vă confruntați”, a declarat prefectul Dănuț Hălălai.

Reprezentanții composesoratelor legal s-au plâns de faptul că unele composesorate ar fi fost înființate ilegal, lăsând să se înțeleagă că acestea le fac concurență neloială, iar anumite persoane au fost numite în funcția de președinte de composesorat, deși nu ar fi nici măcar membri composesori, fapt care, în opinia lor, este tot o ilegalitate.

Ei bănuiesc, totodată, că unele composesorate nu-și achită impozitele la stat și le suspectează de jaful pădurilor, prin tăieri ilegale de arbori. Acuzații grave au fost lansate și la adresa unor comisii locale de fond funciar, care ar fi acordat abuziv dreptul de proprietate în favoarea unor composesorate pe terenuri care aparținuseră altor cetățeni, suprafețe pe care aceștia și le revendică în prezent.

„Pentru constituirea ilegală a composesoratelor, este necesară înaintarea de acțiuni în justiție, iar pentru tăierile ilegale de arbori, sesizarea de urgență a organelor de poliție. În ceea ce privește procesul de reconstituire a dreptului de proprietate în favoarea composesoratelor, acesta va fi analizat cu atenție și dezbătut cu profesionalism și celeritate în cadrul Comisiei județene de fond funciar. Referitor la funcționarea composesoratelor, există un oarecare vid legislativ, iar în acest sens, în urma consultării cu reprezentanții composesoratelor, voi înainta Guvernului propuneri legislative care să vină în sprijinul activității acestora”, a conchis prefectul Dănuț Hălălai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea