Rămâi conectat

Cultură Educație

“Competenţa” – lansată cu succes de Editura Unirea la Târgul de carte “Alba Transilvana”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Editura Unirea a ales să fie prezentă în cadrul evenimentelor de la Târgul de carte “Alba Transilvana”, duminică, 12 mai, cu lansarea cărţii „Competenţa”, ce poartă semnătura profesorului Ioan Vlaşin.  Având în vedere prezenţa numeroasă la eveniment, numărul mare de cărţi primite de cititori, credem că acest moment este cel care a atras cel mai mult atenţia în toate cele trei zile ale târgului. Dacă ţinem seama de tema cărţii, atunci nu ne mirăm de acest lucru. Specialiştii spun că a doua nevoie a omului, după cea de autonomie, este aceea de competenţă. Ea stă la baza stimei de sine a omului şi este indicatorul capacităţii sale de a convieţui constructiv alături de ceilalţi. Volumul surprinde toate acestea, nu se rezumă la o prezentare detaşată pentru specialişti a unui concept, ci este una centrată pe această nevoie personală. Autorul a ales să vină în sprijinul tuturor celor interesaţi de competenţa lor, oferind reperele de bază ale unei participări integrate şi de calitate  la propria natură, la interacţiunile cu ceilalţi şi la cultura de grup. Cartea nu doar clarifică ce înseamnă competenţa, ci prezintă şi cele mai bune metode de dezvoltare a ei, pe care le justifică precis şi convingător, în baza celor mai recente cercetări.
Valoarea culturală a cărţii este una deosebită deoarece prin ea un educator conştient de responsabilitatea alegerilor la care este chemată educaţia, care a evaluat cu mare atenţie ofertele culturii (în ansamblu), oferă şi primul răspuns complex şi bine fundamentat la provocările adresate acesteia. Putem spune că educaţia îşi fundamentează în sfârşit alegerile, justificându-şi clar opţiunile. Ascultând autorul şi prezentarea realizată de profesoara Adina Sorohan, de la Colegiul Naţional “Lucian Blaga” din Sebeş, răsfoind cartea, observând recomandarea călduroasă a academicianului Gheorghe Vlăduţescu, cei prezenţi s-au convins că au făcut o alegere bună participând la evenimentul oferit de Editura Unirea. Cei interesaţi îşi pot procura volumul semnat de prof. Ioan Vlaşin de la Librăria “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Îi dorim succes dascălului din comuna Ighiu şi cât mai multe cărţi oferite iubitorilor de literatură, deopotrivă educatorilor şi părinţilor.
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea