Companiile mari din România își pot înscrie angajații în programe de voluntariat pentru copiii din centre de plasament

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Companiile mari din România își pot înscrie angajații în programe de voluntariat pentru copiii din centre de plasament. Un astfel de program educațional, denumit “Ajungem mari” este derulat de către Asociația Lindenfeld, o organizație non-guvernamentală al cărei obiectiv este facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Voluntarii corporate pot deveni „Exploratori pentru o zi” în cadrul programului educaţional Ajungem MARI şi se pot implica: fie în minim 6 ieşiri cu copiii în afara centrelor alături de alţi voluntari sau de personalul din centre, fie în vizite interactive de orientare profesională la sediul companiei în care sunt angajaţi. Toate activităţiile au rolul de a le da copiilor încredere în ei şi a le forma abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.

USR - Alegeri parlamentare 2020
 „Am identificat în cei 3 ani şi jumătate de la lansarea programului, din ce în ce mai mulţi voluntari angajaţi ai marilor companii din România care îşi doreau foarte tare să ajute copiii din centre, însă datorită programului lor foarte încărcat, nu au reuşit să respecte programul standard de voluntariat şi să dedice cele 3 ore pe săptămană copiilor. Venim astfel în întâmpinarea nevoilor lor cu acestă propunere de voluntariat corporate, în care am redus numărul de ore pentru voluntarii corporate şi în care încercăm să folosim experienţa lor profesională în beneficiul copiilor”, susţine Iarina Taban, director executiv şi fondator Ajungem MARI.

Primul pas pentru înscrierea în programul de voluntariat corporate este ca minim 10 angajaţi dintr-o companie să îşi dorească să devină voluntari Ajungem Mari şi să se înscrie împreună trimiţând un e-mail la office@ajungemmari.ro, cu subiectul „voluntariat corporate”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Activităţile vor fi adaptate în funcţie de disponibilitatea voluntarilor corporate şi vor fi organizate atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend-uri, se arată în sursa citată. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.ajungemmari.ro.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419