Compania Lactalis închide încă o fabrică din România și mută activitatea acesteia la Albalact

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Compania franceză Lactalis, liderul pieţei locale de lactate după ce a cumpărat în ultimul deceniu trei jucători majori – La Dorna, Albalact şi Covalact -, închide începând cu luna ianuarie fabrica din Kogălniceanu, potrivit surselor din piaţă. Activitatea va fi mutată în unitatea de producţie de la Albalact.

Fabrica de la Kogălniceanu este cea pe care francezii la Lactalis au preluat-o odată cu grupul La Dorna în 2008, de la Jean Valvis. La momentul vânzării, grupul LaDorna era format din Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiinţată în Grecia. Valvis şi-a clădit afacerea din industria lactatelor în jurul unor fabrici situate în zona Vatra Dornei, Târgu Neamţ, dar şi în judeţul Constanţa unde fabrica din Kogălniceanu produce în special brânză feta, scrie ZF.ro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La trei ani după ce gigantul Lactalis a preluat afacerea cu lactate LaDorna de la fondatorul acesteia, Jean Valvis, francezii au luat decizia închiderii fabricii de brânzeturi de tip Cottage din Suceava, a 14 centre de colectare a laptelui din Suceava, Constanţa şi Tulcea şi a două depozite de produse alimentare. Doi ani mai târziu au mai fost închide două fabrici de prelucrarea laptelui.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Sursa: money.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ZAU 15 decembrie 2017 at 22:19

Prietenii știu de ce…Las ca o sa halim produsele fabricate de ei in Franța unde costurile de producție sunt mult mai mici și subvențiile mult mai mari.Bravos națiune!

Eu 15 decembrie 2017 at 23:07

Macar de-ar fi sa fie frantuzesti.Este binecunoscuta bucataria frantuzeasca,traditia lor in delicatesuri culinare si nu numai.Dar astea au pretul lor,de aia Franta e FOARTE FOARTE SCUMPA.Pt.ca acolo nu prea sunt plasticuri Made in U.E.Dar nici calitatea noastra nu e de colo,atat cat a mai ramas.

Comentariile sunt oprite