Comisia Europeană a dat OK-ul pentru includerea in programul de finanțare nerambursabilă a Autostrazii Sebeș-Turda

Comisarul european si vicepreședinte al Comisiei Europene, Johannes Hahn a afirmat, intr-o intalnire cu Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu că zilele acestea Comisia Europeana a acceptat, cu titlu premininar, includerea a doua tronsoane suplimentare de autostrada pentru finantare nerambursabilă, respectiv Sebeș – Turda si Dumbrava-Deva, pentru a reduce astfel riscul pierderii finanțării europene până la finalul exercitiului bugetar 2007-2013.

„Comisia Europeana a acceptat cu titlu preliminar, functie de stadiul tehnic de pregatire al acestor doua proiecte, includerea a doua tronsoane suplimentare de autostrada in POS-T, respectiv Sebes-Turda si Dumbrava-Deva, pentru a reduce astfel riscul pierderii finantarii europene pana la finalul exercitiului bugetar”, sustine ministerul într-un comunicat transmis către site-ul de ştiri Hotnews.ro

ELIT

„In ceea ce priveste dezvoltarea  proiectelor de autostrazi prin parteneriat public privat (PPP), reprezentantul Comisiei a sugerat ca Romania sa aiba o abordare foarte precauta in identificarea partenerilor privati si modelelor de parteneriat. Datorita faptului ca perioada de rambursare depaseste 10 ani, in opinia Comisiei evaluarile privind posibilitatea recuperarii investitiei au o acuratete redusa, in special pentru proiectele de infrastructura rutiera. A fost amintita situatia Portugaliei, ca exemplu al nereusitei acestui gen de proiecte”, se arata in comunicat.

Nota: Traseul Autostrazii Sebes-Turda a fost realizat dupa harta traseului drumului expres sebes-Turda publicata de CNADNR AICI.

Sursa: Hotnews.ro

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

Costel* 26 aprilie 2013 at 17:42

Unde e resapatul Peres ca mananca mereu portocaliul PDL-ist. Domnul resapat va spune ca tot ce se face acum este rodul muncii oilor basisto-bok-iste.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...