Comisia Europeană a aprobat fazarea pentru autostrada Sebeş – Turda și alte şase proiecte de infrastructură
Fazarea în noul exerciţiu financiar 2014 – 2020 pentru șapte proiecte majore de infrastructură din România, începute înainte de această perioadă, între care se află și autostrada Sebeș – Turda, a fost aprobată de Comisia Europeană. Valoarea proiectelor ajunge la circa 500 de milioane de euro, bani europeni.
Proiectele de infrastructură de transport avute în vedere sunt:
– DN 73 Pitesti-Campulung-Brasov
– autostrada Sebes-Turda: 70 km ce va face legătura între autostrăzile A1 (Orastie-Sibiu) şi A3 (Gilău – Câmpia Turzii);
– DN76: reabilitarea drumului naţional între Deva şi Oradea
Alte patru proiecte aprobate vizează extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţele Braşov, Hunedoara, Olt şi Tulcea.
Cele şapte proiecte sunt cofinanţate prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) sau prin Fondul de coeziune.
„Prin aceste decizii de eşalonare a unor proiecte majore, România beneficiază de o şansă în plus în utilizarea fondurilor europene ce i-au fost alocate – 147 de milioane de euro pentru infrastructura de transport şi aproximativ 355 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură de apă şi apa uzată – în beneficiul cetăţenilor săi. Sper că aceste proiecte să fie implementate cu succes în termenele prevăzute, iar la finalizarea lor să constatăm că investiţiile cofinanţate cu bani europeni au dus la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a românilor”, a declarat comisarul pentru politica regională Corina Creţu.
Sursa: hotnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie
Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]