Comisia de Apărare din Senat în vizită la Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În cursul zilei de astăzi (miercuri, 26 a.c.) o delegaţie reprezentând Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională condusă de senatorul Teodor Meleşcanu va efectua o vizită la Cugir. Obiectivele aflate în atenţia membrilor comisiei sunt cele două unităţi cugirene, Fabrica de Arme şi UM Cugir, societăţi aparţinând C.N. ROMARM, care produce armament şi muniţie pentru sectorul de apărare.
Potrivit unor surse, delegaţia Senatului României urmează să se informeze asupra capacităţii de fabricaţie a celor două fabrici de tehnică militară şi să poarte discuţii legate de procesul de restructurare al societăţilor în perspectiva dezbaterii în Parlament a Legii Industriei de Apărare.
În cadrul dialogului cu reprezentanţii FAC şi UMC nu sunt excluse şi discuţii privind reunificarea celor două fabrici, despărţite în urmă cu 6 ani. Această problemă urmează a fi abordată şi de ministrul Economiei şi Comerţului Ioan Ariton care după cum am aflat va veni joi la Cugir pentru o vizită la cele două uzine. Vizita neaşteptată a delegaţiei Senatului i-a determinat pe dir. gen. ROMARM, administratorul special de la UMC şi FAC şi directorul general de la Fabrica de Arme să-şi scurteze programul la Las Vegas, unde se află de o săptămână la Târgul de Armament din America.
De menţionat că din delegaţia care soseşte la Cugir fac parte şi vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş şi senatorul de Alba, Nicolae Dobra membru al Comisiei de Apărare. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419