Rămâi conectat

Actualitate

Comisia de Apărare din Senat în vizită la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cursul zilei de astăzi (miercuri, 26 a.c.) o delegaţie reprezentând Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională condusă de senatorul Teodor Meleşcanu va efectua o vizită la Cugir. Obiectivele aflate în atenţia membrilor comisiei sunt cele două unităţi cugirene, Fabrica de Arme şi UM Cugir, societăţi aparţinând C.N. ROMARM, care produce armament şi muniţie pentru sectorul de apărare.
Potrivit unor surse, delegaţia Senatului României urmează să se informeze asupra capacităţii de fabricaţie a celor două fabrici de tehnică militară şi să poarte discuţii legate de procesul de restructurare al societăţilor în perspectiva dezbaterii în Parlament a Legii Industriei de Apărare.
În cadrul dialogului cu reprezentanţii FAC şi UMC nu sunt excluse şi discuţii privind reunificarea celor două fabrici, despărţite în urmă cu 6 ani. Această problemă urmează a fi abordată şi de ministrul Economiei şi Comerţului Ioan Ariton care după cum am aflat va veni joi la Cugir pentru o vizită la cele două uzine. Vizita neaşteptată a delegaţiei Senatului i-a determinat pe dir. gen. ROMARM, administratorul special de la UMC şi FAC şi directorul general de la Fabrica de Arme să-şi scurteze programul la Las Vegas, unde se află de o săptămână la Târgul de Armament din America.
De menţionat că din delegaţia care soseşte la Cugir fac parte şi vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş şi senatorul de Alba, Nicolae Dobra membru al Comisiei de Apărare. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Reguli mai simple pentru internship: Tinerii ar putea avea șanse mai mari de a accesa stagii de practică. Propunere legislativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reguli mai simple pentru internship: Tinerii ar putea avea șanse mai mari de a accesa stagii de practică. Propunere legislativă O propunere legislativă, cu menirea de a stimula stagiile de practică și ocuparea tinerilor pe piața muncii, se află în dezbatere la Comisia de muncă din cadrul Senatului, pentru modificări ale actualei Legi a intership-ului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea