Comisarul european Corina Creţu se întâlnește la Alba Iulia cu Mircea Hava și Ion Dumitrel

Comisarul european pentru politică regională Corina CREŢU vizitează România, în perioada 12-18 septembrie 2018. Înaltul oficial european se întâlnește cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, vizitează proiecte cu finanţare europeană şi  participă la o serie de conferinţe la nivel înalt şi la un dialog cu cetăţenii.

În data de 12 septembrie, la Sibiu, comisarul european Corina CREŢU a avut o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

A doua zi, 13 septembrie, la Petroşani, comisarul pentru politică regională a participat, împreună cu reprezentanţi de nivel ministerial ai Guvernului României, la conferinţa la nivel înalt “Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică”, organizată de Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN în parteneriat cu Comisia Consultativă pentru Mutaţii Industriale din Comitetul Economic şi Social European şi cu Universitatea din Petroşani. Scopul dezbaterilor îl reprezintă stabilirea unor măsuri ce urmează a fi adoptate şi finanţate la nivel european, naţional şi local pentru asigurarea unei tranziţii energetice juste în regiunea minieră carboniferă Valea Jiului.

Împreună cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Phil HOGAN, comisarul CREŢU va participa, în data de 14 septembrie, la un Dialog cu cetăţenii la Cluj-Napoca. Dezbaterea cu publicul larg va avea tema “Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică”, iar cei doi comisari îi vor avea ca parteneri de discuţie pe dl. Petre DAEA, ministrul agriculturii din România, şi pe dl. Daniel BUDA, membru al Parlamentului European.

În ziua următoare, 15 septembrie, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din Turda şi Alba-Iulia şi va vizita proiecte cu finanţare europeană ce au avut un impact semnificativ atât în viaţa cetăţenilor, cât şi a mediului de afaceri din cele două oraşe.

În perioada 17-18 septembrie, comisarul european Corina CREŢU va participa, alături de preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude JUNCKER, la reuniunile la nivel înalt din cadrul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, ce va avea loc la Bucureşti.

Detalii despre program şi evenimentele cu acces deschis pentru presă sau dedicate ei sunt disponibile în agenda de mai jos.

Vizita comisarului european pentru politică regională Corina CREŢU

Sibiu, Petroşani, Cluj-Napoca, Turda, Alba Iulia

12-15 septembrie

Miercuri, 12 septembrie, Sibiu
20.30 – 22.00 Întâlnire de lucru cu dna Astrid-Cora FODOR, primarul municipiului Sibiu, cu dna Daniela CAMPEAN, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, şi cu dl. Horaţiu-Lucian MARIN, subprefectul judeţului Sibiu

Joi, 13 septembrie, Petroşani
12.30 – 14.00 Discurs principal în sesiunea de deschidere a conferinţei la nivel înalt “Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică”
Aula Magna, Universitatea de Petrol şi Gaze , str. Universităţii, nr. 20, Petroşani
Acces deschis presei

14.00 – 14.30 Conferinţă de presă
Universitatea de Petrol şi Gaze , str. Universităţii, nr. 20, Petroşani

Vineri, 14 septembrie, Cluj-Napoca
10.00 – 11.30 Dialog cu cetăţenii, împreună cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Phil HOGAN, cu tema “Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică”
Sala Jean Monnet, Facultatea de Studii Europene, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1, Cluj-Napoca
Acces deschis presei

11.30 – 11.45 Sesiune de întrebări şi răspunsuri pentru presă
Facultatea de Studii Europene, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1, Cluj-Napoca

Sâmbătă, 15 septembrie, Turda şi Alba Iulia
10.30 – 11.15 Întâlnire cu dl. Cristian-Octavian MATEI, primarul oraşului Turda
Primăria Turda, str. 1 decembrie 1918, nr. 28, Turda

11.15 – 11.30 Declaraţii de presă comune cu dl. Cristian-Octavian MATEI, primarul oraşului Turda
Primăria Turda, str. 1 decembrie 1918, nr. 28, Turda

11.45 – 12.45 Vizitarea proiectului cu finanţare europeană de la Salina Turda
Salina Turda, str. Salinelor, nr. 54, Turda
Acces deschis presei

15.00 – 16.30 Întâlnire cu dl. Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia, cu dl. Ion DUMITREL, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, cu dl. Dănuţ-Emil HALALAI, prefectul judeţului Alba, şi cu primari din regiune ce au beneficiat de finanţări europene
Muzeul Principia, str. Unirii, Alba Iulia
Acces deschis presei

16.45 – 18.00 Vizitarea proiectelor cu finanţare europeană din Cetatea Alba Carolina
Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia
Acces deschis presei

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...