Rămâi conectat

Curier Județean

Comercianţii de flori din Alba, în vizorul poliţiştilor. Amenzi şi marfă confiscată în Alba Iulia, Blaj şi Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

În cursul zilei de joi, 6 martie 2014, poliţiştii din Alba au continuat acţiunea de verificare a legalităţii modului în care se comercializează florile. Au aplicat amenzi în valoare totală de 20.000 de lei şi au confiscat flori în Alba Iulia, Blaj şi Cugir, în valoare de peste 2.500 de lei.

Cu ocazia unui control efectuat în trafic de poliţiştii din Alba Iulia, pe strada Vasile Alecsandri din municipiu, a fost depistată o autoutilitară cu care erau transportate 274 fire de flori, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. A fost luată măsura sancţionării contravenţionale, faţă de conducătorul auto, cu amendă în valoare de 500 de lei iar ca şi măsură complementară, florile, în valoare de 520 de lei, au fost confiscate.

Poliţiştii din Blaj au efectuat mai multe verificări la societăţile comerciale de profil şi la comercianţii persoane fizice din municipiu, ocazie cu care, pentru nereguli constatate privind comercializarea florilor, a aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 15.000 lei şi au confiscat flori în valoare de 1.670 lei.

Tot în cursul zilei de joi, poliţiştii din Cugir au depistat, pe strada Al. Sahia din oraş, două autovehicule ce transportau flori, acestea fiind distribuite de către conducătorii auto, comercianţilor din zonă.

Întrucât distribuitorii nu au putut prezenta documentele legale de provenienţă     pentru florile transportate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 şi au dispus confiscarea sumei de 492 de lei, reprezentând contravaloarea florilor fără documente legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea