Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va celebra Ziua Armatei Române, în 25 octombrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Comunicat de presă

militari01Celebrăm, la 25 octombrie, Ziua Armatei, o sărbătoare a tuturor celor care au ales să îmbrace uniforma militară și să-și slujească țara.

Cei mai tineri membrii ai Armatei României, elevii Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, participă, an de an, la activități dedicate acestei sărbători. La nivelul colegiului, devenită tradiție, este în desfășurare competiția sportivă ”Cupa 25 octombrie” la tir, triatlon, șah și minifotbal. Festivitatea de premiere a acestor întreceri va avea loc la finalul acestei săptămâni.

În cadrul proiectului ,,Armata României în școli”, ajuns la cea de a treia ediție și inițiat de către Ministerul Apărării Naționale,  22 de elevi ai colegiului nostru participă, în această săptămână, alături de reprezentanți ai Birourilor Informare Recrutare din 13 județe în instituții de învățământ gimnaziale pentru promovarea învățământului militar și atragerea tinerilor spre frumoasa carieră militară. Activitatea din anii anteriori a avut un impact deosebit, reflectat în numărul tot mai mare de tineri ce au optat pentru de admiterea în Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”, dovada fiind concurența mare din acest an.

Pentru a marca importanța aceste sărbători care, în timp, a devenit nu doar una a militarilor, ci a întregii țări, sâmbătă, 25 octombrie, la ceremonia militară organizată la Carei, cu această ocazie, alături de alte detașamente din diferite unități militare, va participa un detașament constituit din 56 de elevi ai  Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”.

De asemenea, instituția noastră, va lua parte, alături de ceilalți militari din garnizoana Alba Iulia,  la ceremonialul militar și religios din Cimitirul Eroilor, începând cu ora 10:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea