Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a câștigat un nou proiect european! 21 de profesori se vor specializa în noile tehnologii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a câștigat un nou proiect european, prin intermediul căruia 21 de cadre didactice și militare se vor specializa în domeniul utilizării noilor tehnologii, managementului clasei și a activităților educative, consilierii și orientării socio-profesionale a elevilor și managementul proiectelor europene. Aceasta este singura instituție din județul Alba care a obținut finanțare la această rundă de selecție pentru proiecte de mobilitate în domeniul școlar, valoarea grantului asigurat de Comisia Europeană ridicându-se la 43.950 euro.

Proiectul „Împletind tradiţia cu inovaţia, implementăm calitatea europeană în școală”  se va derula pe parcursul a doi ani și are ca obiectiv  formarea a 21 de cadrelor didactice și militare prin intermediul programului Erasmus+ în domeniul utilizării noilor tehnologii, managementului clasei și a activităților educative, consilierii și orientării socio-profesionale a elevilor și managementul proiectelor europene.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin formarea  profesională, pe plan internațional, cadrele didactice și militare  își vor îmbunătății competențelor lingvistice și vor avea acces la cele mai noi descoperiri și metode didactice din domeniul lor. Beneficiile se vor simți și la nivelul instituției prin obţinerea recunoaşterii internaţionale,  prin creșterea gradului de implementare a dimensiunii europene în educație, precum și  prin angrenarea unui număr cât mai mare de elevi şi cadre didactice în activităţile de cooperare pe  platforma e­Twinning .

Cursurile de formare vor fi selectate în concordanță cu Planul European de Dezvoltare al instituției precum și în acord cu nevoile de formare ale celor 16 cadre didactice și a celor cinci cadre militare care vor participa la aceste activități de formare.

Acesta este cel de-al treilea proiect european pe care colegiul militar albaiulian îl va derula în anul școlar viitor, când proiectele Comenius:„ Mens Sana in Corpore Sano, Let´s Find the Balance” și  ”Trois langues , deux cultures une même famille latine” vor intra în ultimul an de desfășuare.

Uniunea Europeană a introdus în acest an programul Erasmus +, program ce înglobează vechiul Program de învațare pe tot parcursul vieții și aduce unele noutăți în ceea ce privește modul de aplicare cât și țintele strategice. Erasmus + își propune dublarea numărului de elevi, studenți, profesori, ucenici, animatori pentru tineret, etc. care primesc granturi pentru valorificarea unor oportunități de studiu care să le consolideze competențele sau pentru activități de formare și voluntariat în străinătate, care va ajunge astfel la 5 milioane în perioada 2014-2020. Peste două treimi din bugetul propus de 19 miliarde EUR al programului ar sprijini schimburile individuale în străinătate, iar restul ar urma să fie alocat pentru proiecte axate pe cooperare în scopul inovării, pe reformarea politicilor și pe schimbul de bune practici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat Mai mulți localnici din satul Șpring s-au mobilizat la apelul primarului Iulia Stănilă și au dat o mână de ajutor la curățarea și vopsirea gardurilor celor două biserici din sat. Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring, împreună […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea