Rămâi conectat

Curier Județean

Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia a organizat, vineri, Ziua porților deschise

Publicat

în

Vineri, 15 mai, la ora 13.00, oficialități locale, cadre didactice, foști și actuali directori, elevi ai colegiului și bineînțeles elevi de la școlile generale din Alba Iulia și localitățile învecinate, au participat la deschiderea oficială a festivităților din curtea instituției de învățământ.

De la eveniment nu puteau lipsi Inspectorul Școlar General, Marcela Dărămuș, de altfel și cadru didactic la colegiu, dar și reprezentanți ai autorităților locale precum, viceprimarul Gabriel Pleșa și subprefectul Cornel Murg care au ținut să remarce că elevii Colegiului Economic sunt apreciați și efortul lor și al dascălilor este unul remarcabil.

Ziua Porților deschise a continuat cu o desfășurare de talente și activități realizate de elevi și cadre didactice, pentru a arăta colegilor mai mici din școlile generale și oaspeților prezenți ce se poate învăța în acest colegiu. Timp de două ore elevi de la școlile din Alba Iulia și din Vințu de Jos au trecut pragul unității de învățământ pentru a vizita laboratorul micilor economiști (coord. prof. Ciocan Carmen, prof. Beca Felicia), pentru a asista la o activitate din cadrul proiectului JOBS sau pentru a surpinde secvențe din momentele cercului de folclor (coord. prof. Ungureanu Irina, prof. Toth Cristina). Gazdele au mai pregătit o expoziție de icoane pe sticlă realizate de elevii cercului de pictură ”Sf. Ioan Botezătorul” din cadrul colegiului (prof. Simona Himcinschi), au admirat o expoziție de obiecte hand made semnate tot de talentații elevi de la colegiu și au aplaudat la cercul de teatru (coord. prof. Ghiușan Adina, prof. Lăncrănjan Maria)

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, vizitatorii au putut admira expoziția diplome realizată de prof. Marinescu Ioan, prof. Basarabă Mihaela, prof. Alexievici Eugenia, prof. Dogaru Simona și au asistat la activitatea ”Oameni celebri din domeniul științelor exacte (coord. prof. Ștef Adriana, prof. Ban Stela, prof. Ghiban Lucian)

Complexul de practică a fost gazda uni expoziții culinare gustoase și apetisante (coord. prof. Onea Elena), iar clasa a X-a C a preagătit o inedită paradă a costumelor de epocă prezentată de prof. coordonator Simion Adrian. De asemenea, toți cei interesați de o carieră în domeniul culinar au avut prilejul de a face turul bazei de practică sub atentul ghidaj al prof. Savu Maria. Curtea școlii a fost scena de desfășurare a două momente speciale. Primul, prezentarea standurilor firmelor de exercițiu (Time Out Cafe, Xieco Leasing, Yume Tours, Echi Pro, High Style, Aurul Apusenilor, Happiness, Mix Accessories coordonate de prof. Beca Felicia, Ciocan Carmen, Popa Victoria, Dincă Cristian, Dușa Simona, Cetean Emil, Rusca Marcel, Pintea Eva, Onea Elena. Și cel de-al doilea, recitalul – Band-ului școlii ECONOMIC BAND (coord.prof. Dobra Lavinia), un grup de artiști amatori, entuziaști și talentați. În Centrul de Documentare și Informare al colegiului cercul de origamii (coord. de prof. Dobra Lavinia, prof. Stanciu Mihaela) a pregătit ornamente din hârtie pentru un alt moment important, spectacolul de absolvire al claselor a XII-lea. Limba engleză a făcut parte din momentele artistice pregătite de elevii colegiului de la clasele de intensiv sub coordonarea – prof. Cacovean Simona, Chinde Claudia, Costea Alexandra. La capitolul geografie vizitatorii au putut admira o expoziție tematică – Pro natura realizată de elevii coordonați de prof. Apolzan Cosmin. De asemenea, în laboratorul de informatică elevii de gimnaziu au aflat informații interesante despre testarea ECDL prin grija prof. Dogaru Simona și prof. Furdui Amalia. Cei mai curioși în domeniul informaticii au descoperit și dotările de care dispune instituția de învățământ prin prezentarea realizată de prof. Ciulu Delia și Ciulu Bogdan

Directorul instituției, prof. Anca Dan a mărturisit că ”prin toate activitățile pe care echipa de cadre didactice și elevi de la Colegiul Economic le propun nu încercăm decât să ne respectăm promisiunea prezentă și motto-ul școlii că <<Împreună cu familia ta, te călăuzim spre reușită și împlinire, deoarece Tu ne reprezinți!>>”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Publicat

în

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Sâmbătă, 14 mai a.c., ASCOR Iași a organizat ediția a VIII-a a evenimentului „Studentul ieșean”, la care au participat și tinerii ascoriști albaiulieni.

„Studentul ieșean”, unul din cele mai importante evenimente organizate de ASCOR Iași, a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, și, ca în fiecare an, a debutat cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași.

Elit - Gustul Desăvârșit

În continuare, studenții s-au deplasat către sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”, susținută de părintele Serapion Pantea de la mănăstirea Partoș (jud. Timiș).

În cea de-a doua parte a zilei, tinerii studenți, organizați pe grupe de lucru, au participat la ateliere interactive organizate pe tema rugăciunii în viața creștinului. De asemenea, a avut loc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor 2022, iar tinerii ascoriști ai celor două filiale s-au bucurat de vizitarea unor muzee din municipiul Iași.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Mitropolia Ardealului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți. Anul acesta, concursul s-a desfășurat online atât la Facultatea de Fizică din Timișaora, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și Drobeta Turnu-Severin, reunind peste 300 de liceeni.

Premierea câștigătorilor a avut loc în weekend la Facultatea de Fizică din Timișoara, ocazie cu care, premianții au avut posibilitatea de a lua contact cu mediul academic, de la vizita facultatea, laboratoarele și sălile de curs și de a se familiariza cu dispozitivele experimentale din cabinetele de fizică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii colegiului militar, coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu au obținut la acest concurs premii și mențiuni astfel:

Premiul II:
Eleva sergent Diana Olteanu (clasa a XII-a);
Eleva sergent Andreea Ghițoiu (clasa a XII-a);
Elev sergent major Andrei Zobrinschi (clasa a XII-a);
Premiul III:
Elev sergent Denis Rus (clasa a XII-a);
Eleva sergent Diana Dandu (clasa a XII-a);
Eleva plutonier adjutant Anamaria Șteopoae (clasa a XII-a);
Eleva sergent major Larisa Filip (clasa a XII-a);
Eleva sergent Maria Noja (clasa a XI-a);
Elev sergent Adi Tuță (clasa a XI-a).

Felicitări tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Publicat

în

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, 14 – 15 mai 2022, la manifestările organizate în cadrul Sărbătorii Libertății de la Blaj, un eveniment care a îmbinat folclorul tradițional românesc, din prima zi, cu recitaluri susținute de Goran Bregovic și Delia, în a doua zi.

Proiectul cultural este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Națională de la Blaj. Astfel, evenimentul s-a desfășurat pe Câmpia Libertății din Blaj, locul istoric unde a avut loc Adunarea Națională din 1848.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua de sâmbătă a fost dedicată folclorului autentic și a cuprins spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, cu participarea Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. Pe scenă au urcat artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Alina Pinca, Cornel Borza, Mirela Mănescu, Traian Jurchela, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga și Maria Filimon.

Programul a fost completat cu momente de reconstituire istorică in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Concertul folcloric de pe Câmpia Libertății de la Blaj a fost prezentat, sâmbătă, de jurnalista Andreea Bogdan.

Sărbătorea Libertății de la Blaj a continuat în a doua zi, duminică, 15 mai 2022, cu recitaluri susținute, începând cu ora 19:00, de trupa „RE-BORN” din Blaj și apoi de îndrăgita artistă Delia.
Sărbătoarea Libertății s-a duminică seara cu un concert extraordinar susținut de Goran Bregovic.

Sărbătoarea Libertății este deja un eveniment de tradiție și are loc pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare al Adunării Naționale din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848. Această adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, a fost momentul exprimării publice a revendicărilor naționale, politice, religioase și sociale.

Sărbătoarea Libertății a fost organizată de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare