Rămâi conectat

Actualitate

Colaborare româno-franceză pentru ajutorarea romilor din judetul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a primit ieri vizita Excelenței sale, domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Franței la București, care s-a aflat în județul Alba pentru o vizită de lucru de o zi.

În cursul întrevederii desfășurate la Consiliul Județean Alba, cei doi au trecut în revistă colaborarea foarte bună existentă între județul Alba și departamentele La Manche și Rhone din Franța și au discutat despre proiecte de viitor care vor întări colaborarea Consiliului Județean Alba cu partenerii din Franța și cu Ambasada Franței de la București.

Una dintre temele discutate a vizat ajutorarea comunităților de romi din județul Alba prin realizarea unui program pe termen lung care să permită o mai bună integrare în societate a romilor.

Am discutat cu domnul Ambasador despre disponibilitatea județului Alba de a se implica într-un program mai amplu, pe termen mai lung, de ajutorare a comunităților de romi din județul nostru. Avem toată deschiderea pentru a face acest lucru alături de partenerii noștri francezi. Este însă absolut necesar să fie gândit un program care să aducă împreună administrațiile locale din România și din Franța, aceștia fiind principalii actori care resimt problematica romilor. Este foarte important ca în acest program să-și găsească locul în primul rând administrațiile locale și instituțiile statului și apoi alți actori”. – a spus domnul Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Domnul Ion Dumitrel l-a însoțit apoi pe Ambasadorul Philippe Gustin în satul Tătârlaua din comuna Cetatea de Baltă, unde au vizitat o exploatație agricolă administrată de o familie de romi printr-un proiect finanțat de Oficiul Francez pentru Imigrație și Integrare”, se arată într-un comunicat remis presei de George Șinca, putătorul de cuvânt al Consiliului Județean Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea