Rămâi conectat

Actualitate

Codul rutier 2024: Sistem de camere video și amenzi automate, educație rutieră în școli și sancțiuni mai dure

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul rutier 2024: Sistem de camere video și amenzi automate, educație rutieră în școli și sancțiuni mai dure

O Cartă Albă a Siguranţei Rutiere, document care îşi propune reducerea semnificativă a numărului de evenimente în trafic a fost publicată miercuri de Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră, care reuneşte autorităţi, instituţii şi organizaţii nonguvernamentale care îşi propun să contribuie la reducerea semnificativă a numărului de accidente pe şoselele din România.

Citește și: Punctul de amendă, MAJORAT din 2024: La ce valoare vor ajunge amenzile

Documentul are propuneri pe termen scurt şi mediu, printre acestea regăsindu-se creşterea nivelului dificultăţii examenului auto, înăsprirea sancţiunilor pentru abateri la Codul Rutier, implementarea unui sistem automat de camere video, inclusiv în zonele urbane, care să fie însoţit de amenzi automate sau introducerea educaţiei rutiere ca materie opţională în şcoli.

Carta Albă a siguranţei rutiere este, potrivit realizatorilor ei, ”un document strategic regrupând potenţiale proiecte, campanii şi propuneri de politici publice cu scopul de a se adresa problemelor cu care se confruntă în prezent siguranţa rutieră” care îşi propune să acorde sprijin în implementarea Strategiei Naţionale privind Siguranţa Rutieră 2022-2030, ”întrucât siguranţa rutieră este o responsabilitate comună a tuturor actorilor care participă la dinamica traficului auto din România”.

Documentul dat publicităţii miercuri are propuneri pe termen scurt şi mediu, pentru diverse direcţii de acţiune. Una dintre propuneri este legată de ”impunerea unui sistem automat de camere video, inclusiv în zonele urbane care să fie însoţite de amenzi automate, obiectiv propus pentru anul 2024 şi care are ca acop managementul vitezei pe şosele”.

”Acest sistem ar avea un rol în sancţionarea comportamentelor neadecvate în trafic şi ar contribui la prevenirea încălcărilor de viteză în zonele astfel supravegheate”, susţin realizatorii Cartei Albe.

Tot pentru managementul vitezei, este propusă, în orizontul de timp 2024, dotarea Poliţiei Rutiere cu vehicule neinscripţionate, având în vedere că ”modelul de bune practici în UE care aduce eficienţă pentru reducerea vitezei în trafic este utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei şi din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile”.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere Conducătorii auto sunt nevoiți să aibă asupra lor mai multe documente pentru a le prezenta în cazul unui control, dacă sunt opriți de poliția rutieră, însă deși unele pot fi și în format electric, altele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea