Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Codul Rutier 2023: Ce amenzi riscă șoferii care nu respectă distanța în mers, vorbesc la telefon sau circulă cu mașina murdară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codul Rutier 2023: Ce amenzi riscă șoferii care nu respectă distanța în mers, vorbesc la telefon sau circulă cu mașina murdară

Șoferii din România care nu respectă o serie de prevederi din Codul Rutier riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Câți bani vor scoate din buzunar cei care nu respectă distanța în mers, vorbesc la telefon sau circulă cu mașina murdară, aflați mai jos.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Codul Rutier împarte sancțiunile în mai multe categorii. Cele mai mai amenzi pe care o persoană fizică le poate primi sunt cea din clasa a IV-a. Sancțiunile în acest caz sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, mai excat, de la 9 la 20 de puncte de amendă. Eate important de precizat că valoarea unui punct de amendă este de 145 de lei.

Șoferii pot primi aceste sancțiuni în cazul în care lovesc, ocolesc sa deterioează porțile de gabariat care sunt poziționate la trecerile la nivel cu calea ferată. Amenda de 2.900 de lei se poate da în cazul în care un șofer a lovit sau a deteriorat pasajele care se află pe drumurile publice sau porțile de gabariat aflate la trecerea șinelor de tren.
Șoferii care nu păstrează distanța riscă amenzi

Conducătorii auto care au mașini cu modificări neomologate vor fi și ei sancționați. Aceste amenzi fac parte din clasa a III-a de sancțiuni, iar sancțiunile sunt cuprinse între șase și opt puncte de amendă. Tot în această categorie de amenzi intră mai multe infracțiunui. Printrea acestea se numără și: nerespectarea regulilor privind circulația pe benzi, folosirea telefoanelor mobile în timpul deplasării pe drumurile publice dar și nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului.

Șoferii trebuie să știe că pot fi amendați și dacă nu respectă distanța laterală față de automobilul care circula în sens opus. Sancțiunile pentru această infracțiune ajung până la valoarea de 1.160 de lei. Mulți conducători auto au fost sancționați de oamenii legii pentru infracțiuni care puteau fi evitate. Printre acestea se numără circulatul cu mașina murdară, nepurtarea semnelor de începători pe parbriz și pe lunetă, vorbitul la telefon în timp ce conduc sau aruncatul de gunoaie pe geam pe drumurile publice. Pentru acest lucru șoferii riscă amenzi care ajung până la valoarea de 2.900 de lei.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea