Rămâi conectat

Actualitate

Codul Muncii va fi modificat: O nouă directivă europeană vizează procesul de recrutare, interviu și angajare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Muncii va fi modificat: O nouă directivă europeană vizează procesul de recrutare, interviu și angajare

O nouă directivă europeană, referitoare la piața muncii care vizează procesul de recrutare, interviu, angajare și urmează să se regăsească în Codul Muncii din România, a fost finalizată de autoritățile de la Bruxelles.

Guvernul PSD – PNL va fi nevoit în perioada următoarea să transpună în Codul Muncii o nouă directivă europeană. Aceasta se referă la interviul din procesul de recrutare cu noii angajați, la întrebările care le pot fi adresate acestora. Are legătură cu datele pe care le poți obține din poziția de angajator de la candidat vizavi de salariile pe care le-a avut în trecut.

Ce date nu mai poți cere candidatului la angajare

Angajatorul nu va mai putea cere la interviu sau la momentul angajării informații despre nivelul salariului pe care angajatul l-a primit la fostul job. Ce se dorește pe termen lung cu această măsură este eliminarea inechităților în rândul bărbaților și femeilor.

„Pentru a întrerupe perpetuarea diferenței de remunerare între femei și bărbați care afectează în timp lucrătorii în mod individual, angajatorii ar trebui să se asigure că anunțurile de posturi vacante și denumirile locurilor de muncă sunt neutre din punctul de vedere al sexului și că procesele de recrutare sunt conduse în mod nediscriminatoriu, astfel încât să nu submineze dreptul la egalitatea de remunerare”, se arată în directiva europeană.

„Angajatorilor nu ar trebui să li se permită să se intereseze sau să încerce în mod proactiv să obțină informații despre remunerația actuală sau istoricul salarial anterior al unui solicitant de loc de muncă”, mai scrie în directivă”, mai menționează în document, conform AvocatNet.

Este important de reținut că noțiunea detaliată mai sus, la nivel global, este departe de a fi nouă. Cu același scop de a elimina inechitățile salariale pe diferite tipuri de angajați și poziții, a fost deja introdusă în SUA. Ca referință, în Uniunea Europeană, o femeie câștigă cu 13% mai puțin decât un bărbat pe aceeași poziție, cu aceleași sarcini de serviciu. Partea bună este că procentul a scăzut din 2011, când era 16%.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea