Rămâi conectat

Actualitate

Codul Muncii s-ar putea modifica: Mai multe ore suplimentare pentru angajați, dar plătite

Ziarul Unirea

Publicat

în

ore_suplimentareCodul Muncii ar putea fi modificat în perioada următoare, iar angajaţii din unele domenii ar putea lucra mai multe ore suplimentare decât permite legea în prezent, acestea urmând să fie plătite. În plus, acest lucru poate fi trecut şi în contractul de muncă. Proiectul este negociat de angajatori şi sindicate, iar patronatele spun că modificarea legii ar duce la recunoaşterea oficială a orelor lucrate în plus.

În prezent, Codul Muncii prevede ca un angajat să stea la muncă conform programului normal, opt ore pe zi, iar asta înseamnă 40 de ore pe săptămână. Poate lucra suplimentar cel mult 8 ore pe săptămână, iar media pe 4 luni trebuie să rămână de 48 ore suplimentare săptămânal.

Conform profit.ro, Codul Muncii ar urma să fie modificat. Astfel, media ar putea fi extinsă de la 4 la cel mult 6 luni, iar în cazuri excepţionale, media extinsă la un an. De asemenea, dă posibilitate angajatorului să treacă în contractul de muncă această prevedere.

Patronatele și sindicatele au negociat și o listă de domenii în care se pot aplica aceste modificări. Este vorba despre domenii în care și în prezent se stă peste program, precum: activităţi la distanţă, securitate şi supraveghere: gardieni, paznici, servicii medicale continue: medici rezidenţi, medici stagiari, regimul penitenciar, lucrătorii din docuri şi aeroporturi, servicii de presă, radio, televiziune, producție cinematografică, servicii de poștă și telecomunicații, ambulanță, servicii de pompieri și protecție civilă, producția, transportul și distribuția de gaze, apă și electricitate, cercetări şi dezvoltare, activitate continuă (motive tehnice), transport de călători în oraş, transport feroviar.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea