Rămâi conectat

Actualitate

COD GALBEN de vreme rea în județul Alba, până joi la ora 18. Prognoza meteo 12 – 25 mai

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cod galben AlbaAdministrația Națională de meteorologie a emis astăzi o atenționare de cod galben pentru intervalul 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 18. În zonele afectate intră și judetul Alba. Se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică.

În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp.

Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR  ÎN INTERVALUL 12 – 25 MAI 2014

În prima săptămână valorile termice vor avea variaţii de la medii ale maximelor diurne de 19  grade în data de 13 mai, până la aproximativ 14 grade în zilele de 15 şi 16, atunci când  vremea va deveni rece pentru această dată. În cea de a doua săptămână regimul termic va fi  tot mai ridicat, până la medii diurne pe întreaga regiune de 25…26 de grade. Cele mai reci  dimineţi vor fi în data de 13 mai, precum şi în intervalul 16 – 19 mai, cu valori medii în jurul a  5 grade, iar cele mai calde între 23 şi 25 mai când temperaturile minime vor fi de 10…11  grade Celsius.

Vor fi ploi temporare aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar pe arii mai extinse în prima săptămână. Cele mai mari cantităţi de apă vor cădea în jurul datei de 14 mai.

 Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze  pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi  minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt  indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea