Rămâi conectat

Actualitate

COD GALBEN de ploi torențiale și vijelii în Alba și alte 27 de județe din țară, de duminică până luni

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ploiAdministrația Națională de meteorologie a emis, sâmbătă după-amiază, o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de județe, printre care și Alba, valabilă de duminică, 3 iulie, ora 14.00, până luni, 4 iulie, la ora 6.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse.

Notă: În a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, menționează ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea